A Megafon győri influenszere két doboz Xanaxot ajánlott Karsai Dánielnek

by admin„A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot azt viszontlátásra” – mondta Szakács István, a Megafon győri influenszere, akinek TikTokon kérdezték a véleményét arról, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök elutasította Karsai kérelmét, amiben kegyelmet kér az életvégi döntésben segítőknek.

Szakács is egy volt azok közül, akik részt vettek a Megafon képzésein, majd civil életükből kilépve elkezdtek arccal és névvel videókat gyártani az internetre.

Szakács pénteken feltöltött egy videót Facebook-oldalára, amiben elnézést kért Karsai Dánieltől, és helytelennek nevezi a Karsairól szóló kijelentéseit. Arról beszélt, hogy tartotta a szokásos élő videóját, amibe bejöttek baloldaliak, és „folyamatosan provokálták a Karsai Dániel történetével”, miközben ő próbálta kerülni a témát. Szakács szerint addig hergelték, míg egy ponton nyersen fogalmazott, viszont az állítását még az élő adás közben visszavonta, és elnézést is kért érte.

Az álláspontja azóta sem változott: „azt fogalmaztam meg, ha én hasonló helyzetbe kerülnék, bevennék két levél Xanaxot, és ez a megoldása. De nem az, hogy más embert belekergetek egy olyan szituációba, hogy az életemet kioltsa” – mondta Szakács, aki szerint csak Istennek van joga más ember élete felett dönteni. Azt is hozzátette, hogy nem szeretne többet Karsaival kapcsolatban megnyilvánulni.

Karsai Dániel tavaly szeptemberben állt a nyilvánosság elé, hogy a teljes bénuláshoz, majd lassú halálhoz vezető ALS-betegség hatásainak bemutatásával elérje, hogy Magyarországon legalizálják az aktív eutanáziát. Így a gyógyíthatatlan emberek dönthetnének úgy, hogy a haláluk meggyorsítását kérik.

Emiatt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán is pert indított. A magyar kormány ellenkérelemben arra kérte a bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak Karsai Dániel eutanáziára vonatkozó kérelmét, amire Karsai is benyújtotta válaszát. Karsai Dániel kegyelmi kérvénnyel fordult a korábbi és a jelenlegi köztársasági elnökhöz is, Sulyok Tamás személyesen meg is látogatta az ALS-ben szenvedő jogászt.Source link

You may also like

Leave a Comment