A családi konfliktusokból csinálnak tréfát A nagyi örökségének ára alkotói

by admin


Giovanni Bognetti azt az olasz vígjátéki hagyományt viszi tovább A nagyi örökségének ára című filmjeiben, amely a nyelvi humorra épül. Arra, amikor lyukat beszélnek a szereplők egymás hasába, miközben a nézők a hasukat fogják nevetés közben. A rendezőnek azt a kettősséget is sikerült átmentenie a régi olasz vígjátékokból, hogy könnyednek és felszabadultnak tűnik a tréfálkozás, ám ha jobban belegondol a néző, akkor valami nagyon mély igazság kimondásán munkálkodnak az alkotók.

A nagyi örökségének ára
A nagyi örökségének ára
Fotó: Netflix

A nagyi örökségének ára nem kíméli a rekeszizmokat

A 2022-es Drága családunk nagyon mély igazsága az, hogy a gyermekeknek, ha felnőnek, az egyre idősebb szüleiket gondoskodásukkal, szeretetükkel, kiemelt figyelmükkel kellene támogatniuk, mert leginkább ezzel hálálják meg azt a temérdek törődést, hogy felnevelték őket a szülők. A film arra hívja fel a figyelmet, hogy ez nem is annyira egyszerű. A fiatalok ugyanis éppen hogy boldogan megvannak a hirtelen jött szabadságukkal, és nem érettek még annyira, hogy megértsék az élet egyik legfontosabb rendjét.

A nagyi örökségének ára
A nagyi örökségének ára
Fotó: Netflix

A film helyzetkomikumok sokaságával mutatja be egy fiú és egy lány testvérpár felelősségteljes felnőtté érésének folyamatát. Az alaphelyzet az, hogy a szülők, miután elköltöztek gyerekeik, úgy érzik, hogy nem törődnek velük. Mivel ez nagyon bántja őket, és persze igencsak hiányoznak a felcseperedett gyerekeik, egy kissé kegyetlen tréfát találnak ki, hogy móresre tanítsák a hálátlan utódokat. Egy távoli rokon halála kapcsán azt hazudják, hogy nagyon sok pénzt örököltek, milliomosok lettek. Fel is veszik a megtakarított pénzüket, és elkezdenek költekezni, hogy hitelt adjanak a szavuknak.

A nagyi örökségének ára
A nagyi örökségének ára
Fotó: Netflix

A furcsa ármány bejön a szülőknek, a gyerekek elkezdenek újra figyelni rájuk, rendszeresen meglátogatják őket, még a karácsonyi ünnepség lemondását is visszavonják, mert reménykednek, hogy a szülők egy nagyobb összeggel segítik majd az életüket. Ez elég rettenetesen hangzik, de persze azért nem eszik az olasz komédiákban olyan forrón a kását, kiderül, hogy őszinte a szeretet, amit a szülők iránt éreznek, de nehéz egyszerre helytállni a munkahelyen és a magánéletben, nehéz a sok elvárásnak megfelelni. A film sikerét egyértelműen az adja, hogy olyan családi élethelyzeteket mutat be egy kicsit másként, amely élethelyzeteket a nézők is már sokszor megéltek. Annál pedig nincsen jobb katarzis, mint amikor az ember önmagát neveti ki.Source link

You may also like

Leave a Comment