Újabb, váratlan fordulat a drogos öltöztető, Herczeg Zoltán ügyében

by adminMint ismert, Herczegre és egy társára még 2022. október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek.

Az akkori hírek szerint Herczeg Zoltántól készpénzt, kokaint és marihuánát foglaltak le. Az ellenzéki körökben népszerű öltöztető lakásán és kocsijában is találtak drogot. Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében.

Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerint kokaint – találtak – közölte az elfogások után a rendőrség.

Herczeg Zoltán hosszú hónapokat töltött letartóztatásban, de tavaly tavasszal szabadult a rácsok mögül. A rendőrség eredetileg kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanújával folytatott eljárást, de az öltöztető tekintetében végül a drogbirtoklást lehetett bizonyítani. Herczeg a fogyasztást már az első kihallgatásán elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban végig tagadta. 

Az ügyben azonban nemrég egy váratlan fordulat történt, ugyanis az elsőrendű vádlott, F. J. azt állítja, hogy nem ő adott el kábítószert Herczeg Zoltánnak, hanem ő vásárolt tőle drogot. 

A legérdekesebb kérdés az, hogy az ügy elsőrendű vádlottja, F. József ragaszkodik ahhoz, hogy nem Herczeg úr vásárolt kábítószert tőle, hanem fordítva.

 Nem tudjuk, miért ragaszkodik ehhez az állításhoz, de a célunk, hogy bebizonyítsuk, nem így történt – magyarázta dr. Keviczki István, Herczeg Zoltán jogi képviselője, akinek ügyfele ugyan beismerő vallomást tett, mégis lesz tárgyalás.

„Jóllehet, ügyfelem beismerő vallomást tett, a bíróság még így sem látott lehetőséget arra, hogy az ügyben tárgyalás nélkül ítéletet hozzon, ugyanis megállapította, hogy a vádban bizonyos apróbb részleteket tisztázni kell. 

Mindez csak bizonyítás útján lehetséges, amihez mindenképpen tárgyalás szükséges 

– részletezte dr. Keviczki István, aki hisz védence ártatlanságában, ugyanakkor úgy gondolja, hogy nem egy, hanem legalább kettő tárgyalásra kell majd számítani. Source link

You may also like

Leave a Comment