Udvaros Dorottya harminc év után visszatér a Katona József Színház színpadára

by admin2024. június 14. – 15:11

Patakfalvi Dóra

Meghirdette új évadát a Katona József Színház, az utolsó bemutatóban a színház alapító tagja, Udvaros Dorottya is látható lesz Székely Kriszta rendezésében.

Udvaros 1982 és 1993 között volt tagja a társulatnak, az időszakot azóta is a színház aranykorszakaként emlegetik, Udvaros pályájának is több jelentős szerepe ehhez kötődik, köztük a Három nővérhez, a Luluhoz és a Catullushoz köthető alakításai. A Kossuth-díjas színésznő az elmúlt 22 évet a Nemzeti Színházban töltötte, idén azonban Vidnyánszky Attila igazgató nem hosszabbított vele szerződést, jövőre várhatóan szabadúszó lesz.

A Katona 2024/25-ös évadában Tarnóczi Jakab Radical relax címen készít előadást a nagyszínpadon, a Kamrában Jánossy Lajos Itt élet című művét Máté Gábor rendezi, míg Ascher Tamás egy Goldoni-darabot állít színpadra. Székely Kriszta Ferdinand von Schirach legfrissebb darabját rendezi meg, ebben lesz látható tehát vendégművészként Udvaros Dorottya. De készül egy adaptáció Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című regényéből is.

A Nemzeti Színház jövő évi évadtervéről ebben a cikkben írtunk.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment