Telex: Orbán Viktor az Európai bíróság döntésére: Soros? Soros!

by admin2024. június 14. – 07:36

Molnár Réka

Cikkünk folyamatosan frissül!

„Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet. Sorosnak van egy terve, ezt meghirdette, sosem rejtette véka alá, ezt maga írta meg.”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott, szokásos pénteki interjú formában előadott nyilatkozatában. Az Európai Unió Bírósága összesen 200 millió euróra (mostani árfolyamon közel 80 milliárd forintra) bünteti Magyarországot, amiért a kormány nem tartotta be az uniós menekültügyi szabályokat, ráadásul ez naponta egymillió euróval tovább emelkedik, döntött csütörtökön a testület. Várható volt, hogy erre reagálni fog Orbán

Orbánnak ez az első Kossuthban adott beszéde a választások óta. Azóta jelentős mandátum-mennyiséget szerzett az EP-ben a Tisza Párt, de Orbán szerint így is ők győztek mind az önkormányzati-, mind az EP-választásokon. A Fidesz továbbra is háborús pszichózisban, harcolva keresi a békét, nem változott ez a héten sem, amikor Orbán Jen Stoltenberg NATO-főtitkárral találkozott.

Orbán az EU-ról azt is mondta, hogy egy „régi háború” zajlik Brüsszel és Magyarország között. Orbán szerint a migrációs követelés arról szól, hogy „engedjük be őket”, a miniszterelnök viszont „ahhoz ragaszkodik, hogy magyarok mondják meg, hogy kikkel élünk együtt”. Orbán most azon töri a fejét, hogy „hogyan oldjuk meg úgy, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk”. Azt is leszögezte, hogy a pénz hatalmas összeg, amit „a világ még nem látott”, és amit Orbán állítása szerint szívesebben osztana szét a családok vagy a nyugdíjasok között. De hát nem tudja, mert Brüsszel.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment