Szenvedélyes erő, kreativitás, őrület | 24.hu

by admin


Lydia Lunch az 1970-es évek közepén költözött New Yorkba, ahol gyorsan bekapcsolódott a felvirágzó punk szcénába. A Lunch név is ekkor ragadt rá, mivel gyakran kényszerült arra, hogy ételt lopjon lakótársaitól. 1976-ban James Chance-szel megalakította a befolyásos no wave zenekart, a Teenage Jesus and the Jerks-t. A zenekar durva, disszonáns hangzása és Lydia nyers, agresszív énekhangja megragadta a no wave mozgalom nyers energiáját és nihilizmusát, és banda rövid élete ellenére jelentős hatást gyakorolt az underground zenei színtérre.

Miután a Teenage Jesus and the Jerks feloszlott, Lydia termékeny szólókarrierbe kezdett. Munkássága számos műfajt felölel, beleértve a punkot, a jazzt, a spoken word-öt és az experimentális zenét. Számos szólóalbumot adott ki, kezdve az 1980-as „Queen of Siam”-mal, amiben megmutatta, hogy képes a punk nyerseségét eklektikusabb hatásokkal ötvözni. Lydia Lunch életművében zenei karrierje mellett versek, novellák és önéletrajzi írások is szerepelnek, amelyek gyakran ugyanazokat a sötét, provokatív témákat tükrözik, mint dalai.

Karrierje során Lydia mindvégig megőrizte függetlenségét és saját kiadójával, a Widowspeak Productions-szel dolgozott. A művészi integritás iránti elkötelezettsége és az új kreatív utak fáradhatatlan keresése megszilárdította státuszát az underground egyik emblematikus ikonjaként. A tabutémák félelem nélküli felfedezése és a mainstream elvárásoknak való megfelelés elutasítása számtalan művészt inspirált a legkülönbözőbb műfajokban.

Lydia Lunch ezúttal Marc Hurtadoval alkotott legújabb formációjával érkezik a Hajóra. Marc Hurtado francia zenész, filmrendező és vizuális művész, aki leginkább az Etant Donnés nevű duó egyik feleként ismert, amelyet testvérével, Eric-kel alapított 1977-ben. A Hurtado testvérek avantgárd hangzásukról híresek, melyben terepfelvételeket, talált hangokat és szokatlan hangszereket kombinálnak, hogy magával ragadó, túlvilági hangélményeket teremtsenek.

Lydia Lunch és Marc Hurtado együttműködésében Lydia ösztönös énekhangja és Hurtado kísérleti világa olvad össze. Lydia Lunch és Marc Hurtado a Suicide duó és Alan Vega dalai köré épített előadásukat hozzák el a Hajóra június 20-án. A közös produkciót 2014 óta szentelik Martin Revnek és az elhunyt Alan Vegának.

Source link

You may also like

Leave a Comment