Soha nem szabadulhat az aszódi mérnök, aki egy könnycseppet sem hullatott a bíróságon az álmukban meggyilkolt lányai miatt

by admin


Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt az L. Tamást, aki 2022 májusában baltával verte agyon az alvó lányait Aszódon.

L. Tamás pár héttel a válásuk után elhatározta, hogy bosszút áll a volt nején, és megöli 14 és 16 éves lányukat, majd magával is végez. Ezt követően végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó Gödöllői Járásbíróságnak, majd vett egy baltát és egy munkáskesztyűt, hogy megölje a lányait.

2022 május 20-án a két lány, Tímea és Júlia megérkezett az elkövető aszódi lakásába láthatásra. L. Tamás megvárta, amíg elalszanak, majd bement a szobájukba és kíméletlenül kivégezte őket. A kisebbik lányára négyszer, a nagyobbikra nyolcszor sújtott le a baltával.

Ezt követően betakarta a holttesteket, megmosakodott, átöltözött, a konyhában pedig elhelyezte a fivérének írt végrendeletét, és elhagyta a lakást. Az elkövető másnap Adácson egy mozdonynak rohant, de kisebb koponyaűri bevérzéssel megúszta az öngyilkossági kísérletet.

A lányok anyja a brutális gyilkosság után azt mondta, hogy hiába fordult többször is segítségért a rendőrséghez, a gyámhivatalhoz és a családsegítőhöz azzal, hogy folyamatosan terrorizálja és fenyegeti őket a volt férje, magára maradt a problémáival.

Amikor az asszony bejelentette, hogy eltűntek és veszélyben vannak a lányai, a rendőrök kimentek ugyan a volt férje házához, de nem mentek be. Így aztán csak egy héttel később találták meg a lányok holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy furcsa szagok jönnek ki a házból. A nő szerint készült tettére a volt férje.

Előre eltervezte a gyilkosságot az apjuk. Azon a napon nemcsak a lányaim, hanem én is meghaltam. És a gyermekeim mostantól bennem élnek tovább. Sok mindenki asszisztált abban, hogy idáig jutott a dolog Minden bántalmazott gyerek arcban Timike és Júlia arca néz vissza rám.

– mondta a lányok anyja a korábbi tárgyaláson.

EINSPACH BRÚNÓ / 24.HU

L. Tamás ellenben azt állította az egész első fokú eljárás során, hogy semmire sem emlékszik, és sajnálja a történeteket.  Állítása szerint folyamatosan zsarolta és kiszúrt vele a volt neje, ha pedig jól érezték magukat vele a lányok, akkor megbüntette őket. Azt mondta, hogy szerette a gyermekeit, és bocsánatot kért mindenkitől.

Nem tudom, hogy a volt nejem mit érez, de én mélységesen sajnálom, hogy már nem tudom magamhoz ölelni a gyermekeimet. Azt kérem a társadalomtól, hogy bocsásson meg, az Úrtól és a feleségemtől pedig kegyelmet kérek.

Az elsőfokú tárgyaláson a bíró döbbenetesnek nevezte, hogy L. Tamás mindenkitől bocsánatot kért a bírósági eljárás során, de egy könnycseppet sem hullatott a lányaiért.

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy az elsőfokú bíróság perrendszerűen folytatta le az eljárást, és helybenhagyták az ítéletet. Azt írták, hogy elkövetés eszközének beszerzése, a levelek tartalma, az elkövetés körülményei mind azt támasztják alá, hogy a férfi előre kitervelte tettét. Az utána teljesen összeszedetten megvalósított további magatartásából szintén következtetni lehet eltökéltségére.

Az ítéletben azt is hangsúlyozták, hogy a gyermekei életének elvétele olyan mélységesen elítélendő, morálisan menthetetlen megtorlás, amely a társadalom erkölcsi értékrendjével teljesen összeegyeztethetetlen. Az aljas indok mellett az aljas cél is megállapítható volt.

Hozzátették, hogy  az elkövető mérhetetlen embertelenséggel és brutalitással végezte ki alvó gyermekeit, így az ölési cselekményt különös kegyetlenséggel, több emberen és védekezésre képtelen személyek sérelmére valósította meg.

Kiemelték, hogy az apa egyszer sem mutatott megbánást, és az önsértése nem értékelhető valódi öngyilkossági kísérletként, a tárgyalási megnyilvánulásaival is egybevetve az nem a megbánással függött össze.A táblabíróság szerint az ilyen elkövetőt végleg ki kell vonni a társadalomból, és annak védelme érdekében a feltételes szabadság kedvezményéből is ki kell zárni

Source link

You may also like

Leave a Comment