Orosz hadihajók után amerikai atom-tengeralattjáró érkezett Kubához

by admin2024. június 14. – 17:42

Vida Benjámin

Pénteken a USS Helena nevű atom-tengeralattjáró tűnt fel a Guantanamo-öbölben, miután június 12-én négy orosz hadihajó horgonyzott le Havanna kikötőjében – közölte a CNN. Az orosz hadihajók kubai látogatásáról bővebben itt írtunk.

Az Egyesült Államok déli parancsnoksága X-en (Twitter) közzétett közleményében azt írja, hogy az USS Helena rutin kikötői látogatás miatt tartózkodik az öbölben, tengerbiztonsági és nemzetvédelmi feladatot végez.

A CNN szerint az atom-tengeralattjárók mozgását ritkán hozzák nyilvánosságra. A Pentagon ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az orosz hadihajók kubai jelenléte nem fenyegeti az Egyesült Államok biztonságát. A haditengerészet rombolói és P-8-as vadászrepülőgépek is követik az orosz hajók mozgását, amelyek az USA keleti partjától délre haladnak.

Sabrina Singh, a Pentagon szóvivője szerint az oroszok rendszeresen tesznek hasonló haditengerészeti látogatásokat, és ahogy a korábbiakat, úgy ezt is nyomon követik. Hozzátette, mindig figyelni fogják az Egyesült Államok felségvizei közelében tartózkodó külföldi hajókat, akkor is, ha ezek nem jelentenek veszélyt az USA-ra.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment