Orbán Viktor: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok döntsék el, kikkel akarnak élni

by adminEmellett katonai felvonulási területet sem biztosítunk, és nem szállítunk fegyvert. 

A NATO szempontjai nem előzhetik meg a magyar béke szempontjait

 – jelezte a miniszterelnök. Mint mondta, mindent megkaptunk, amit akartunk, cserébe azt vállaltuk, hogy nem fogjuk megvétózni a misszió elindulását Washingtonban. 

A térségben vannak olyan országok, akik mennek bele a háborúba, lengyelek és a románok elkötelezettek, a szlovákok óvatosak, mi pedig ki fogunk maradni belőle. 

Nem ugyanaz Nyíregyházáról a háború, vagy az Atlanti óceán partjáról, vagy épp a Bajorerdőből – fogalmazot a miniszterelnök.  Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy három nappal a választások után sokkal könnyebb volt kitárgyalni azt, hogy kimaradjunk az ukrán misszióból.  Mint mondta, utcahosszal nyerték meg a választásokat, így jelezve, hogy a lakosság is a béke mellett áll, nem csak az ország vezetése. 

Orbán Viktor: Az európai emberek akarata világos jelzés

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a választások idején többször beszélt arról, hogy próbálták megállítani a háborúpárti vonatot az unióban. Orbán Viktor szerint a magyar helyzetnek is jót tenne, ha az európai vezetők a béke felé mozdulnának el. 

Az történik, ha a kormányok meglátják, hogy a háborúpárti kormányok vereséget szenvednek, akkor a békéről kezdenek el gondolkozni. Az európai emberek nem akarják ezt a háborút, és minél háborúpártiak lesznek az európai kormányok, akkor az emberek elfordulnak tőlük.

 Az európai emberek akarata világos jelzés – mondta. Az európai választással máris lelassítottuk a háború felé száguldó vonatot – tette hozzá. Ha visszatér Trump, akkor nemcsak időt nyertünk, hanem megvan a békepárti együttműködés.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az amerikaiakat két óceán védi, és északról egy velük azonos kultúrális ország található, míg Mexikó nem jelent semmilyen katonai fenyegetést. Éppen ezért nincs veszélyérzetük. Az amerikaiak úgy gondolkodnak, hogy nincs sehol az asztalon egy reális forgatókönyv, ami Ukrajna sikerét okozhatja, így gondolkoznak a trumpisták.Source link

You may also like

Leave a Comment