Mutatjuk, hogyan készítik az instant levest az ínyencek – tényleg nem fog hinni a szemének

by admin


Egy fárasztó nap után, amikor semmi másra nem vágyunk, mint hogy megnézzünk egy részt a kedvenc sorozatunkból, és bedőljünk az ágyba, életmentő megoldás lehet arra, hogy mindezt ne korgó gyomorral tegyük, hogy összedobunk egy instant levest. 

 

De vannak, akik ezzel nem elégszenek meg, és a még oly egyszerűnek tűnő feladatot, mint az instant leves elkészítése, túl tudnak bonyolítani. Hogy jól teszik-e, döntsék el önök. 

Kókusztejjel

A kókusztej valószínűleg az Indiai-óceán szigeteiről vagy az Ázsia és Ausztrália közt elterülő szigetcsoportról terjedhetett el. Ami biztos: az ázsiai konyháért rajongók többsége imádja. 

 

Ráadásul egyre divatosabb, sokan olyan ételekhez is használják, ami soha nem jutna eszünkbe. Így nem maradhat ki a smack leves feljavított változataiból sem. Semmi mást nem kell csinálnunk, mint hogy amikor kész az instant leves, hozzá öntünk egy kókusztejet. A kísérletezőkedvüek tehetnek hozzá egy kevés curypasztát (ezzel jó, ha vigyáznak azok, akik nem szeretik a csípőset, ezeknek a többsége ugyanis erős), és egy fél lime levet.

Sajtos 

Sajttal is rengeteg -féle képen készíthetjük el. Megtehetjük azt is, hogy a szintén kész leveshez, sajtszószt adunk. Lehet egy egész egyszerű sajtkrém, de az ínyencek adhatnak hozzá Cheddar szószt is. Ahogy megtehetjük, és sajtót reszelünk rá. Ez esetben akár csinálhatjuk úgy is, hogy a levet leöntjük róla, és így gyakorlatilag sajtos spagettiként esszük. Nyilván a fűszerek, és a tészta állaga miatt, teljes mást ízt fogunk kapni.

Tojással

A tojás rengeteg módon lehet elkészíteni. És rengeteg ételhez passzol. Nincs ez másként a smack leveseknél sem. 

így készíts tökéletes főtt tojást, jég, trükk, tojástrükk
Fotó: Shutterstock/Nekrasov Eugene

Csinálhatjuk azt is, hogy miután elkésült a leves, a még forrásban lévő vízben ütjük bel a tojást (vagy akár tojásokat), de tehetünk a levesbe főtt tojást is, amit négy felé vágtunk.

Egészen különleges

Jöjjön egy egészen különleges változat: itt az elkészült leveshez előbb mogyorókrémet, egy kevés szezámolajt teszünk, illetve azok, akik akik szeretik az erőset, tehetnek bele egy kevés csípős chili szósz.Source link

You may also like

Leave a Comment