Marco Rossi: Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n

by admin


SZOBOSZLAI Dominik; NEGO Loic
Nego Loïc és Szoboszlai Dominik a válogatott edzésén
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bolla Bendegúz utánpótlásszinten együtt futballozott Szoboszlai Dominikkel és Csoboth Kevinnel is, most pedig mindhárman itt van a magyar válogatott Eb-keretében. 

„Elképesztő, hogy honnan indultunk még 2007-ben. Büszkeséggel tölt el, hogy most itt vagyunk, és készületünk az Eb-re. Ez mutatja, milyen jó munkát végeztünk el ebben a kis klubban, a Főnix Gold FC-ben. Bízom benne, hogy ez a munka folytatódni fog” – mondta Bolla, aki elárulta, hogy szombaton majd reggeli után sétálnak egyet, aztán jöhet az ebéd. Után hangolódnak majd a meccsre, lesz egyéni videózás, és kicsit felfrissítik az elemzéseket is.

„Svájc nagyon kemény csapat, ezt láthattuk az utóbbi években. 

Mindig képesek jó eredményt elérni. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy nekünk mit kell tennünk a győzelemért. Svájc remek csapat, különösen Granit Xhakára kell figyelni, de nekünk is megvannak a magunk erősségei”

 – tette hozzá Nego, aki elmondta, hogy a tornát illetően nincs határ a magyar válogatott számára.

Ezt követően Marco Rossi érkezett a sajtótájékoztatóra, és elmondta, hogy a Svájc elleni meccset csak csapatként játszva lehet megnyerni. 

„Nagyon sok erősségük van. Kemény csapat, szilárd védekezéssel. Nagyon komoly minőséget képviselnek a középpályán is. Csapatként kell játszanunk, és oda kell figyelnünk az átmeneteikre is” – kezdte az olasz szakember, aki a Metropol kérdésére elárulta, hogy már megvan a fejében a kezdőcsapat, ám azt nem ismertette. 

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, magyar válogatott edzés, Weiler-Simmerberg, 2024.06.14.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: MTI/Illyés Tibor /  

„A magabiztosság egyre növekszik, napról napra növekedett, ahogy elkezdtük a közös munkát. A kemény munkával ez csak tovább növekedett és én bízom bennük. Hogy mi történik holnap, azt nem tudom, de majd a pályán megtapasztaljuk az érzelmeket. 

Az előző Eb-n is ott voltunk, jól játszottunk, de nem jutottunk tovább. Majd meglátjuk, most mi történik. Nem véletlenül vagyunk itt, hanem a pályán mutatott játékunk miatt. Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n, és örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak” 

– folytatta Rossi. 

Az olasz szakember ezt követően egy francia újságírótól megkapta azt a kérdést, hogy Nego franciaként mit tud adni a magyar válogatottnak. 

„Ő ugyanolyan magyar, mint én vagyok. Ahhoz, hogy a nemzeti csapatban játszhass, állampolgárnak kell lenned. Nego nagyszerű srác, nagyon sok időt töltött Magyarországon. Tavaly nyáron visszatért a francia bajnokságba, nagyszerű szezonja volt, folyamatosan játszott. Rendkívül összetett játékos, akinek a kiesése érzékenyen érint minket, ugyanis holnap nem számíthatunk rá” – mondta Rossi, aki hangsúlyozta, hogy a játékosa akármennyire lazának is tűnnek, érzik a nyomást, hiszen az Eb-re érkeztek, nem egy barátságos meccsre. Source link

You may also like

Leave a Comment