Kiderült, mi lesz a magyar focisták tányérján az Eb idején

by admin


A magyar válogatott jó szereplését befolyásolhatja, hogy a focisták helyesen táplálkozzanak, így nem véletlen, hogy Marco Rossi együttesének saját séfje is a csapattal tartott Németországba, az Európa-bajnokságra, ahol ő felügyeli, ki mit eszik. Az étrendet meghatározza, hogy mely napokon lép pályára a válogatott, a stáb ennek függvényében alakítja ki, hogy mikor kell több fehérjét vagy éppen szénhidrátot fogyasztani. 

Telki, Magyarország-Izrael, felkészülés, edzés, football, foci, 2024. június 7.,
Lang Ádám vegán étrendje mellett a magyar válogatott többi tagja sem ehet akármit az Eb ideje alatt
Fotó: Polyák Attila – Origo

„Sárközi György feladata lesz, hogy a szállodák konyháival, az ottani személyzettel egyeztessen a menüről. Azt, hogy mit esznek a játékosok, a séf közösen állítja össze a válogatott dietetikusával és a csapatorvossal” – nyilatkozta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a mindmegette.hu-nak.

Szabó Gergő kiemelte, hogy 

a cukros ételeket kerülik, az alkohol pedig egyértelműen tiltólistás ilyenkor, 

továbbá a válogatott tagjai itthonról nem is vittek magukkal semmilyen alapanyagot, fűszert vagy snacket, hiszen Németországban minden megvan, amire szüksége lehet a csapatnak.

Lang Ádám vegán ételeit is szívesen fogyasztják a magyar válogatott játékosai

Az Origo Sport stábja június elején Telkiben járt, ahol Sárközi György elárulta, mi kerül Szoboszlai Dominikék tányérjára.
„Reggelire az olyan klasszikusokat szeretik a játékosok, mint az omlett, tükörtojás, virsli. Ebédnél a húsleves állandó szereplő a csapat étrendjében, és mindig van glutén- és tejmentes krémleves. A főételeknél a halakat, csirkét részesítjük előnyben” – nyilatkozta az executive séf.

Sárközi György azt is elárulta, hogy a felkészülés alatt Telkiben

 csirkemellből 5-6 kilogramm, halból 8-10 kg, zöldségből és gyümölcsből 6-6 kg, rizsből 4 kg, tésztából pedig 1,5-2 kg fogyott. 

Lang Ádám vegán étrend szerint táplálkozik, ám a neki készülő húsmentes fogásokat olykor megkóstolják a többiek is. Kiderült továbbá az is, hogy a játékosok egyik nagy kedvence a grillezett garnéla, a mérkőzések után pedig rendszerint pizza fogy az öltözőben, hogy a lehető leggyorsabban visszatöltsék a szénhidrátraktárakat.

A magyar válogatott a svájciak elleni, szombati, kölni nyitány után Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjában.Source link

You may also like

Leave a Comment