Ismét hatalmas a káosz a birminghami repülőtéren

by adminIsmét hatalmas volt a felfordulás a birminghami repülőtéren, nem sokkal azután, hogy az egész Egyesült Királyság területén probléma volt a beléptetőrendszerrel

 – írta meg a The Sun. Hajnali 4 órától kezdve százak voltak kénytelen sorban állni az épületen kívül is. Kígyózó sorokról készült felvételekkel voltak tele a közösségi oldalak.

 Az utazókat arra kérték, hogy három órával az indulás előtt a West Midlands-i repülőtérre, miután a 100 ml-es folyadékra vonatkozó szabályokat megváltoztatták. 

Az emberek attól tartottak, hogy lekésik a járataikat. „Három óriási sorban állunk, hatalmas a káosz. Menjenek ki korán a birminghami repülőtérre” – írta valaki az X-en. 

Mostantól a terminál minden bejáratánál vannak folyadék ellenőrző állomásaink, ahol a kollégák közvetlenül segítik az utasokat a 100 ml-nél nagyobb folyadéktartályok eltávolításában. 

„Azt tapasztaltuk, hogy az utasok nagy része még mindig 100 ml-nél nagyobb folyadékkal érkezik, ezeket sajnálatos módon el kell venni tőlük és meg kell semmisíteni” – mondta a repülőtér szóvivője.

Nemrég leállt a brit repülőterek beléptetőrendszere, óriási volt a káosz. Két nappal később pedig evakuálni kellett a londoni Gatwick repülőteret, miután megszólalt a tűzjelző. Az emberek pánikolni kezdtek, sokáig nem tudták, mi történik. Majdnem 100 utast nem engedtek felszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a WizzAir Szaúd-Arábiába tartó gépére. Csak a becsekkolásnál derült ki, nem megfelelő az utasok vízuma. Két utas elmondta, hogy a légitársaság egyáltalán nem tájékoztatta őket arról, hogy nem megfelelő a vízumuk:

Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma”. Nekünk, mint sok másik embernek, akik így jártak, egy egyéves többszöri belépésre alkalmas vízumunk van, voltunk már az országban, tudtuk, hogy vízumkötelezettség van, de miután nekünk van érvényes vízumunk, nem értettük a dolgot.

Az utasok azt is elmondták, hogy a gép, amire végül nem engedték fel őket, késett egy órát, amiről bár a WizzAir folyamatosan tájékoztatta őket, arról senki sem szólt nekik, hogy amennyiben nem rendelkeznek a „haddzsvízummal”, úgy hiába várnak, nem szállhatnak fel a gépre. Közel 100 utas volt érintett az incidensben, nemcsak a magyarok, külföldiek is.

Source link

You may also like

Leave a Comment