Index – Kultúr – Egy 17 éves lány lesz a Vaiana film főszereplője Dwayne Johnson mellett

by admin


A 17 éves, Sydney-ből származó Catherine Laga’aia a Variety szerintnagyon lelkes, mert állítása szerint a Vaiana főszereplője, Moana a kedvenc Disney karaktere, ami rokonsága miatt is lehet. Elmondta, hogy nagyszülei szamoai származásúak.

Megtiszteltetés számomra, hogy alkalmam nyílik megünnepelni Szamoát és a csendes-óceáni szigetek összes népét, és olyan fiatal lányokat képviselni, akik olyanok, mint én.

Azt is hangsúlyozta, Moana megváltoztatta a Disney-hercegnők sztereotípiáját, mert erős és bátor, és kiállt egy félisten ellen. Szerinte szuper, hogy egyre több generáció képes kapcsolódni ehhez a karakterhez.

A szereplők között még ott lesz Dwayne Johnsonon kívül, aki a rajzfilmhez a hangját kölcsönözte, az új-zélandi John Tui, mint Moana apja, Frankie Adams szamoai-új-zélandi színész, mint Moana anyja.

Az élőszereplős filmet tavaly áprilisban harangozták be azzal, hogy Johnson főszereplőként és producerként is támogatja a készítést. A forgatás nyáron kezdődik, a bemutatót 2026. július 10-re tervezik. A filmet Thomas Kail rendezi, akinek a nevéhez fűződik a Broadway-n bemutatott Hamilton és Disney+-on futó Grease Live is. A forgatókönyvet a rajzfilm írója, Jared Bush jegyzi.

De a Vaiana rajongóknak van más örömhíre is: az animációs film második része ősszel, előre láthatólag november 27-én kerül a mozikba.