Index – Gazdaság – Várkonyi Andrea lett a Pro Filii Alapítvány kuratóriumának elnöke

by admin


Távozott a Mészáros Csoporttól a társadalmi felelősségvállalás igazgatója és a Pro Filii Alapítvány kurátora, Dr. Tóth Krisztina. A csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítvány főtitkári pozícióját Kelemen Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója veszi át – tudatta sajtóközleményében a csoport kommunikációs igazgatósága.

Az alapítvány alapítója a kuratórium összetételéről is döntött. Mint írták, a kuratórium elnökeként csatlakozik Dr. Várkonyi Andrea, aki dr. Mészáros Beatrixot váltja a grémium élén. Mint írják, Várkonyi Andrea a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte első diplomáját, később egészségügyi közgazdász-menedzser szakot is végzett, majd pszichológiából is diplomát szerzett.

Az elmúlt években a Whitedog Media Kft. ügyvezető igazgatói feladatai mellett, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként is tevékenykedett a nonprofit szférában. Tapasztalatait ezentúl a Pro Filii Alapítvány működésében is kamatoztatja – tették hozzá.

Mindig része volt az életemnek a jótékonykodás, szakmai- és magánéletemben is kiemelt figyelmet fordítottam mások megsegítésére. A társadalmi felelősségvállalás terén végzett eddigi tevékenységeim egybecsengenek az alapítvány hitvallásával: a jövő a gyermekeinké, a felelősség a miénk. Orvosként, ügyvezetőként is arra törekszem, hogy minél többet felfedezzek azoknak az embereknek a személyiségéből, akikkel a munkám során kapcsolatba kerülök, hiszen minél inkább tisztában vagyunk a valósággal, annál jobban tudunk segíteni. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ismét olyan alapítványok munkáját vezethetem, ahol kamatoztathatom az ezen a területen megszerzett tapasztalataimat, tudásomat

– mondta Várkonyi Andrea.

A Mészáros Alapítványnál a kuratórium elnöki posztját is szintén Várkonyi Andrea tölti be, aki Mészáros Ágnest váltja a kuratórium élén. Kelemen Krisztina pedig kuratóriumi tagként veszi át Tóth Krisztina helyét.

A Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány célja, hogy olyan civil és nonprofit szervezeteket, valamint magánszemélyeket támogassanak, amelyek és akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek és a fiatalok – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához, írták a közlemény végén.