Index – Belföld – Rendőrség visszautasítja a részrehajlás vádját a józsefvárosi támadással kapcsolatban

by admin


A rendőrség visszautasítja azt a vádat, miszerint részrehajlóan végezte a munkáját a kedden történt Fáklya szélsőbaloldali szervezetet ért atrocitással kapcsolatban. Mint írták, „ahogyan a tavalyi antifa támadások elkövetőit, úgy a mostani bűncselekmény két feltételezett tettesét már azonosították, társaik felkutatása pedig folyamatban van”.

A rendőrség arról is biztosított, hogy valamennyi elkövetőt az igazságszolgáltatás elé állítanak.

A hatóság honlapján kiemelte, „a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem tűri, hogy valakit egy csoporthoz tartozása vagy vélt tartozása miatt érjen fenyegetés, atrocitás.”

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden öt kapucnis, fekete ruhába öltözött férfi berontott a Kesztyűgyár Közösségi Házba, és megtámadta a Fáklya radikális baloldali szervezet több tagját. A támadás következtében egyikük súlyos fejsérüléssel került kórházba. 

A szervezet szerint, a maszkot viselők elmenekültek, mire a rendőrség a helyszínre ért. Az ott lévőket pedig a 8. kerületi rendőr-kapitányságra vitték kihallgatásra, ahol a Fáklya tevékenységéről és az internacionáléról faggatták őket.