Index – Belföld – Bayer Zsolt tüntetést szervezett az Európai Bíróság döntése miatt

by admin


Cikkünk folyamatosan frissül…

Az Európai Bíróság 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte Magyarországot az uniós menekültügyi jogszabályok rendkívül súlyos megsértése miatt – írtuk meg korábban. A  Bíróság azzal vádolja Magyarországot, hogy rendszeresen figyelmen kívül hagyja az uniós menekültügyi szabályokat, és hogy olyan jogsértést követett el a magyar kormány, amely precedens nélküli, ezért súlyos ítéletet hoztak.

„Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet” – így reagált a miniszterelnök péntek reggel a Magyarországra kiszabott büntetéssel  kapcsolatban. Orbán Viktor szerint köztudott, hogy a brüsszeli buborék tele van Soros embereivel. „Sorosnak van egy terve, be kell hozni egymillió migránst. Ha nincs pénz, majd ő ad kölcsönt, és az európai keresztény arculatot meg kell változtatni” – elemezte a helyzetet saját nézetei szerint Orbán Viktor.

A  kiszabott büntetéssel kapcsolatban péntek reggel azt is elmondta, hogy ez hatalmas összeg, „ezt odaadhatnám a családoknak, nyugdíjasoknak, de ez vérlázító és felháborító […] Egész egyszerűen eszement összeg” – vélte a miniszterelnök.

Bayer Zsolt tüntetés szervezett

A publicista csütörtök délután tett közzé egy bejegyzést a Facebook oldalán, amelyben meghirdette a tüntetést (Facebook-eseményt nem hozott létre, így nemigen lehetett megbecsülni sem, hogy hányan mennek ki).

Bayer Zsolt azt írta a posztban:  „Az Európai Bizottság immár másodszor nyújtott be keresetet hazánk ellen az Európai Bírósághoz. Az ok: Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország nem hajlandó olyan állapotokat teremteni a határain belül, amilyen állapotok uralkodok ma a nyugati nagyvárosokban, Magyarország nem hajlandó kiugró bűnözési statisztikák, állandó erőszak és állandó terrorfenyegetettség árnyékában élni. Ezért az Európai Bíróság a mai napon napi 1 millió Euro, vagyis közel napi 400 millió forint büntetésre ítélte hazánkat. 

A publicista tűrhetetlennek nevezte az ítéletet, és azt írta: „Kérek mindenkit, aki nem fogadja el ezt a Tanú című filmből ismerős ítélkezést, holnap, június 14-én, pénteken 18 órára jöjjön el az EU budapesti képviseletéhez, és fejezzük ott ki együtt tiltakozásunkat és felháborodásunkat” (az EU képviselete a II. kerültben, a Lövőház utcában, a Millenáris parktól nem messze található). 

Így kezdődött 

A helyszínen lévő kollégánk szerint fél órával a tüntetés megkezdése előtt már folyamatosan érkeztek a demonstrálók. A helyszínre érkezett ifj. Lomnici Zoltán, és a szervező Bayer Zsolt is.

A kezdés előtt párszáz fős nagyságrendben gyűltek össze a tüntetők. 

Néhány rendőr is a helyszínre érkezett azért, hogy a demonstráció zavartalan legyen.

Mint megtudtuk, sokan érkeztek olyanok, akik a június elsejei Békemeneten is részt vettek.

Többen „no war” feliratú plakátokat emeltek a magasba, egy férfi tábláján pedig a következő szerepel: „EU így nem (2004 Csurka István)”.

Többen közös fényképeket készítettek Bayer Zsolttal, néhányan még székeket is hoztak magukkal és onnan követik végig a beszédeket, amely egyébként egy kis színpadon lesz. A felszólalások előtt magyar slágereket játszottak, ezzel csábítva a Millenárisra látogatókat.

Az első fellépő a színpadon Huth Gergely volt, aki elmondta: meg kell mutatni, hogy nem fog bohócot csinálni belőlük az Európai Unió, nem lesz úgy, mint a Tanú című filmben történt. Figyelmeztette a résztvevőket, hogy álljanak a fűre, és ne foglalják el a járdát, arra ugyanis nem kaptak engedélyt.