Így ünnepelték meg a világ talán legjobb tévésorozatának 25. születésnapját

by admin


25 éve mutatták be a stílusteremtő és a műfaj klasszikusának tartott Maffiózók (The Sopranos) sorozat első részét, a jeles évfordulót pedig a stáb még élő tagjai meg is ünnepelték a Tribeca filmfesztiválon, ahol egy dokumentumfilmet is bemutattak a sorozatról Wise Guy: David Chase and the Sopranos címmel.

A Deadline beszámolójából kiderül, hogy az egykori alkotók és szereplők közül is többen a színpadra álltak, úgyhogy lehet nézegetni, kit ismerünk meg közülük negyedszázad elteltével. Jelen volt a Junior bácsit alakító Dominic Chianese, akit 93 éves kora sem akadályozott meg a részvételben, és a nála is két évvel idősebb Jerry Adler (Hersh Rabkint játszotta) és persze ott voltak a legfiatalabbak, a Soprano gyerekeket alakító Jamie-Lynn Sigler és Robert Iler is, akik ma már középkorú felnőttek. A főszereplők közül ott volt Edie Falco (Carmela), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Aida Turturro (Janice Soprano), Drea de Matteo (Adriana), Steve Schirripa (Bobby Bacala) és Kathrine Narducci (Charmaine Bucco), no meg Steve Buscemi (Tony B).

Photo by Jason Mendez/Getty Images for Tribeca Festival / Getty A bal hátsó sorban álló két ember kiléte nincs feltüntetve, a többiek balról jobbra: Terrence Winter, Steve Buscemi, Al Sapienza, Matthew Weiner, Dominic Chianese, Alex Gibney, Jerry Adler, Drea de Matteo, Steve Schirripa, Kathrine Narducci, Jamie Lynn Sigler, Edie Falco, Michele DeCesare, David Chase, Tim Daly, és Robert Iler. (Photo by Jason Mendez/Getty Images for Tribeca Festival

Jelen volt természetesen David Chase, a sorozat vezető írója, míg nagyon hiányoztak azok, akik már nem élnek: a főszereplő, James Gandolfini, a Paulie-t játszó Tony Sirico vagy a Tony Soprano anyját játszó Nancy Marchand. És persze rengetegen élnek még a népes szereplőgárdából, akik most valamiért nem jöttek el.

A megszólalók közül Robert Iler volt a legszellemesebb, aki ugyan nem futott be nagy karriert színészként, viszont mégis van miért irigyelni:

Most a barátaim szar középiskolai osztálytalálkozókra mennek, én meg ilyen menő dolgokra.

A sorozatról húszéves születésnapján ebben a cikkben emlékeztünk meg:

Source link

You may also like

Leave a Comment