Botrányos körülmények Münchenben, csordultig teltek a szurkolói zónák, sörösüvegekkel dobálják a rendőröket – videó

by adminKitört a káosz Münchenben órákkal a foci-Eb nyitómeccse előtt. A bajor fővárosban a 70 ezres Allianz Arenában fogadja a házigazda német válogatott Skóciát, és úgy tűnik, hogy a szervezők alábecsülték az érdeklődést. A skótok már ellepték Münchent, de a hírek szerint meglepő módon a hazai drukkereket is hatalmába kerítette az Eb-láz.

A rendőrség már kora délután kénytelen volt lezárni a Marienplatzon kialakított szurkolói zónát, ami addigra annyira megtelt, hogy már egy sörösüveget sem lehet leejteni. Hat-hét órával a kezdés előtt már senki nem mehet hiába, a rendőröket nem lehet meghatni azzal, hogy valaki a családja után szeretne bejutni a zónába. A szurkolók persze ezt nem veszik jó néven, és máris elkezdték sörösüvegekkel dobálni a rendőröket. És akkor azt még tegyük hozzá, hogy a Marienplatzon óriáskivetítő sincs, szóval lehet táskarádión hallgatni a meccset…

Látkép az Olimpiapark szurkolói zónánál:

A Marienplatz fölött helikopterek köröznek, írja a 20 Minuten című  a svájci lap, és ha ez még nem lenne elég, akkor említsük meg, hogy a másik szurkolói zónában, az Olimpiaparkban ugyanez a helyzet, a hatóságok már azt is lezárták. Az Olimpiaparknál nagyjából 25 ezer, míg a Marienplatzon 14 ezer drukker zsúfolódott össze, ami már több mint veszélyesnek tűnik.

A Münchenbe érkezett skót drukkereknek most egészen váratlanul azt tanácsolják a helyi hatóságok, hogy menjenek, ahova akarnak, csak a szurkolói zónákat kerüljék el. Már azt sem bánja senki, ha a belvárosi kocsmákat szállják meg, mert még az is biztonságosabb megoldásnak tűnik, mint akár csak még egy embert beengedni a kijelölt zónákba.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Source link

You may also like

Leave a Comment