Választás 2024: Vitézy Dávid reagált Karácsony Gergely bejelentésére: „Jóval több szerénységre számítanék”

by adminKarácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. Csak az a jó választási eredmény, ahol a ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása

– reagált Vitézy Dávid arra, hogy Karácsony Gergely sajtótájékoztatón azt mondta, „egy dolgot tehetünk, ez pedig az, hogy Budapest teljes területén megismétlik a főpolgármester-választást.”

Vitézy szerint a választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte: „Ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül.”

Azt is írja Facebook bejegyzésében, hogy aggódik Budapestért, és szerinte  az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat.

Félreértés ne essék: ezekért nem az áldozatos munkát végző szavazóköri delegáltak felelősek, hanem az ellentmondó segédletek és a választást lebonyolító fővárosi szervek megkésett, a szavazókörökbe el sem juttatott állásfoglalásai.

Szerinte Karácsony Gergely „politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket, ez pedig szerintem súlyos felelőtlenség és tiszteletlenség a budapestiekkel szemben.”

„Nem szeretném ebben követni és nem is fogom” – zárja Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid, aki az LMP támogatásával indult a vasárnapi főpolgármester-választáson.

Source link

You may also like

Leave a Comment