Soros embere máris üdvözölte Magyarország megbüntetését

by admin


Knausról azt érdemes tudni, hogy az Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke, és szoros kapcsolat fűzi Soros György milliárdos tőzsdespekulánshoz. Az osztrák  „társadalomtudósnak” és embereinek minden fontos európai intézménybe bejárásuk van.  Az ESI úgynevezett árnyékjelentéseket, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít. Knaus nem mellesleg a médiában is otthonosan mozog, befolyással bír a hazánkat rendszeresen bíráló globális sajtó szerkesztőségeire – írja a Magyar Nemzet.

Mint köztudott, csütörtökön közzétett ítéletben az Európai Bíróság 200 millió euró, átszámítva mintegy 80 milliárd forint megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert a testület szerint hazánk nem tartja tiszteletben az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén. 

Gerald Knaus és Soros György
Gerald Knaus és Soros György
Fotó: Getty Images/2019 Tristar Media, Fabrice Coffrini

A luxembourgi bíróság továbbá arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot, mivel nem teljesítette a bíróság egy 2020-as ítéletében megfogalmazott elvárásokat.

 

Source link

You may also like

Leave a Comment