Orbán Viktor tavaly 70 milliós jövedelmet vallott be

by adminAz adóalap, illetve az az után fizetett személyi jövedelemadó ismerhető meg, ha a kormany.hu oldalán a közérdekű dokumentumok között valaki rákeres arra, hogy „szja”. Az szja-bevallásból nyilvános adatok alapján a Telex azt írja, hogy Orbán Viktor 70 millió forintos jövedelmet vallott be. A korábbi évek adataival összevetve (2022-ben 47 millió, előtte 31, 28, illetve 26 millió), elégedett lehet, az infláció fölött megemelt fizetésével, de politikai igazgatójának, Orbán Balázs nála is többet keresett, 78 millió volt az éves adóalapja.

Tavaly Orbán Viktor helyettese, Semjén Zsolt, illetve Gulyás Gergely egyaránt 54 milliót keresett, míg  Szijjártó Péter kicsit többet, 57 milliót. A hónap végén leköszönő Csák János 67 milliót vallott be, plusz külön adózó jövedelemként még 8 milliót.

Kevesebbet keresett Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Pintér Sándor (37, illetve 36 millió), de náluk külön adózó jövedelemként volt még 112, illetve 11 millió forint. A legjobban a propagandaminiszter keresett tavaly. Bevallásában 252 millió forint szerepel, ami havi 21 milliót jelent, Rogán Antal mégsem lehet elégedett: tavaly és tavalyelőtt még 425, illetve 446 milliót vitt haza.

Source link

You may also like

Leave a Comment