Gulyás elképzelhetetlennek tartja, hogy egy EP-frakcióba üljön a Tisza és a KDNP

by adminA vasárnapi választás másnapján lemondott Csák János kulturális és innovációs miniszter. A bejelentés váratlan volt, és ugyan azt mondta, hogy két éve, amikor megkapta a pozíciót, úgy tervezte, hogy mind a négy évet ledolgozza, most úgy látja, hogy a feladatok, amiket Orbán Viktortól kapott, már sínen vannak.

Utódja a felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár Hankó Balázs lett. A gyógyszerész végzettségű Hankó 2010-től az egészségügyért felelős államtitkárságon tanácsadóként dolgozott, 2017-től pedig mint az orvosegyetemek fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, majd 2020 nyarától mint felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár dolgozott Palkovics László miniszter mellett.

A KIM-ben 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként, majd 2022 decemberétől pedig négy terület, a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatát. Azt mondta, hogy Csák Jánostól sokat tanult, az ő munkáját kívánja folytatni.Source link

You may also like

Leave a Comment