Fiola Attila szívós gyerek, az újabb Eb-csodagólt viszont nem garantálja

by admin


Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A magyar válogatott Izrael elleni felkészülési mérkőzése után Marco Rossi szövetségi kapitányt megkérdezték arról, hogy a meccshiánnyal küszködő, ámde alapembernek számító Szalai Attilának vagy pedig annak a Dárdai Mártonnak van nagyobb esélye a csapatba kerülésre, aki mindössze csak három válogatottsággal rendelkezik. Az olasz szakember mindkét játékosát méltatta és egy héttel a svájciak elleni Eb-találkozó előtt azt mondta, hogy jelenleg mindkettejüknek ugyanannyi esélye van kezdőcsapatbeli tagságra. 

Magyarország - Koszovó, 2024. március 26., barátságos mérkőzés, foci, Puskás Aréna, meccs,
Dárdai Márton Koszovó ellen kezdett először a válogatottban
Fotó:  Polyák Attila – Origo 

A 22 éves Dárdai Márton a német Hertha BSC csapatában többnyire középpályásként futballozik, de a válogatottban Marco Rossi belső védőként számít rá. Az Origo kérdésére Dárdai elmondta, hogy szívesen játszana a válogatottban is középpályást, de a szövetségi kapitány egyelőre a védelemben számít rá, de bármi megtörténhet a jövőben. 

Dárdai korábban utánpótlás szinten a német korosztályos válogatottakban futballozott, de úgy érzi, jó döntést hozott akkor, amikor a magyar válogatottat választotta. 

U21-ig német válogatott voltam, de mindig benne volt a fejemben, hogy valamikor döntenem kell. Aztán, amikor eljött az ideje, Marco Rossi kijött hozzám Berlinbe és egy nagyon jó beszélgetés után eldöntöttem, hogy magyar válogatott leszek. Szerintem jól döntöttem” 

– mondta Dárdai Pál középső fia, aki kihagyta az Izrael elleni felkészülési meccset, de szerencsére nincs baja. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, sajtótájékoztató, 2024.06.13.
Dárdai Márton édesapja is a helyszínen szurkol majd az Eb-n
Fotó: fotó: Mirkó István 

„Egészséges vagyok. 

Kicsi izomfáradtságot éreztem, de szerencsére nem voltam sérült. Jól vagyok, készen állok az Európa-bajnokságra. Remek a hangulat a csapaton belül, a körülmények is kifogástalanok. Sokat vagyunk együtt, drukk sincsen senkiben, úgyhogy semmilyen kifogásunk nem lehet”

 – tette hozzá Dárdai Márton, aki végezetül az is elárulta, hogy édesapjával, a korábbi szövetségi kapitánnyal sms-ben szokott kommunikálni meccsek előtt. 

Fiola Attila május elején szenvedett vállsérülést, és azonnal meg kellett műteni. Sokáig úgy tűnt, a 34 éves védő lemaradhat pályafutása talán utolsó Európa-bajnokságáról, azonban a rehabilitációja olyan jól haladt, hogy bekerült Marco Rossi Eb-keretébe, az Izrael elleni felkészülési meccsen pedig már tudott is játszani egy félidőt. Source link

You may also like

Leave a Comment