Elképesztő: Matthäus egy szót sem szólt a magyar válogatottról, amikor a foci-Eb-ről beszélt

by admin


A német futball legendás alakja a Bild és az RTL szakértőjeként tevékenykedik majd a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. A Bayern München korábbi sztárja az Eb-esélyekről írt a német lapban, a torna végső győztesének a házigazda Németországot tippelte.

„Pozitív feszültség, nagy várakozás van bennem, hogy végre elkezdődik. Ugyanaz az érzés kerít hatalmába, mint egykoron, amikor játékosként készültem az első meccsünkre egy nagy tornán. Pénteken hazai pályán Skócia ellen mutatkozunk be az Európa-bajnokságon. 

Csakúgy, mint akkoriban játékosként, szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy meg tudjuk nyerni a tornát. Ez a tippem: Németország lesz az Európa-bajnok” –

írta a játékosként világ- és Európa-bajnok Matthäus a Bild című lapban. 

Soccer UEFA Nations League Italy - Germany 1-1.
A Bayern-legenda Lothar Matthäus szerint a németek nyerik a hazai rendezésű Eb-t
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon

Lothar Matthäus nem tett említést a magyar válogatottról

Matthäus szerint a német válogatott csoportgyőztesként lép majd tovább az A jelű négyesből, az egyenes kieséses szakaszban sorrendben Szerbiát, Spanyolországot és Portugáliát múlja felül, a döntőben pedig Franciaországot legyőzve nyeri meg a kontinenstornát. A korábbi világklasszis futballista az Eb legnagyobb sztárjairól is beszélt, szerinte többek között Kylian Mbappé, Harry Kane és Jude Bellingham lesznek majd a torna legnagyobb csillagai, és arra is kíváncsi, Cristiano Ronaldo mire lesz képes 39 évesen a portugál válogatottban.

A Magyar Nemzet megírta, hogy 

Matthäus a magyar válogatottról és Szoboszlai Dominikről semmilyen vonatkozásban nem beszélt, egy szót sem említett a magyarokról. 

Ez mindenképpen különös, mert 2004 januárja és 2005 decembere között 28 mérkőzésen át irányította nemzeti együttesünket, mégsem gondolta úgy, hogy a németekkel azonos csoportba került magyarokról szót ejtsen.

A magyar válogatott szombaton 15 órakor, a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a nyári Európa-bajnokságon, majd Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

 

Kapcsolódó cikkekSource link

You may also like

Leave a Comment