Sörrel kínáltak minket a magyar válogatott szellemvárosában – videó

by admin


Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Ez a kép fogadott minket, amikor megérkeztünk Weiler im Allgäuba
Fotó: Göbölyös András – Origo

Megérkezésünk után sétálni indultunk és két percet követően megpillantottuk a pályát, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott tréningezik. A gyepszőnyegre ugyan nem mehettünk rá, de az pár méteres távolságból is látszódott, hogy tökéletes a pálya, így Marco Rossi csapatának nem lehet panasza, nem úgy mint a svájciaknak, akik már elkezdtek panaszkodni az edzéskörülményeikre.

A pálya szemrevételezése után elsétáltunk a magyar válogatott szállodájához, amely olyan volt mint a béke szigete. A négy-ötpereces gyalogút csendesen telt, itt aztán semmilyen zavaró körülmény sincs, ami elvonná a játékosok figyelmét a közelgő Európa-bajnokságról. 

Ez után tettünk egy sétát a városban, azonban az szembetűnő volt, hogy Weiler im Allgäu olyan, mint egy szellemváros. Az üzletek nagy rész zárva volt, akárcsak a vendéglátóipari egységek.

 Először azt hittük, talán ünnepnap van, azonban a kérdésünkre Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályvezetője elárulta, hogy itt egyszerűen csak ennyire nyugalmas az élet. 

Szerencsére azért így sem sétáltunk hiába, ugyanis találkoztunk egy rendkívül kedves német anyukával, akinek a háza falán a német zászló mellett kint feszült a magyar nemzeti lobogó is, mellette pedig több apró kis magyar zászló díszítette a virágait. 

Weiler im Allgäuban is szurkolnak a magyar válogatottnak
Fotó: Göbölyös András – Origo

A hölgy megengedte, hogy lefotózzuk a házát, boldogan pózolt nekünk, nem sokkal később pedig a kisfia is megérkezett, aki büszkén lengette a magyar zászlót. 

Weiler im Allgäuban több ház falán is kint van a magyar zászló
Fotó: Göbölyös András – Origo

Távozásunk előtt kérte, hogy mindenképpen küldjük el neki e-mailben a róla szóló cikket, végezetül pedig sörrel kínált minket, de sajnos vissza kellett utasítanunk, mert hosszú út áll még előttünk. Source link

You may also like

Leave a Comment