Rengeteg hamis autóalkatrészre csapott le a NAV

by adminA két, évek óta együtt dolgozó szervezet a Hamisítás Elleni Világnap alkalmából közösen hívta fel a figyelmet az utánzatok kockázataira. Az autóalkatrészek, autódiagnosztikai eszközök és szoftverek piacának tisztasága a biztonságos közlekedés fontos feltétele.

A NAV munkatársai leggyakrabban harmadik országokból érkező csomagokban, autószerelő műhelyekben, illetve illegális kereskedőknél találnak hamis termékeket, akcióikat nem ritkán próbavásárlással készítik elő. A JAF munkatársai az ellenőrzéseket szakvéleményükkel támogatják, de szakmai továbbképzésekkel is segítik a NAV munkatársait az illegális járműipari szoftverek, diagnosztikai eszközök, hamis alkatrészek felismerésében.

A közlemény szerint a NAV összesen több mint 1100 hamis autótartozékot és kiegészítőt, csaknem 100 laptopot és diagnosztikai eszközt, továbbá több mint 1700 autódiagnosztikai szoftvert talált rajtaütésein, ellenőrzésein, ennyi illegális termék kereskedelmét, beszerelését akadályozta meg tavaly. Az illegális termékekkel elkövetett jogsértések több mint egymilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a jogosultaknak.Source link

You may also like

Leave a Comment