Pénteken Budapestre jön tárgyalni Manfred Weber

by admin„Pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője. Elnök úrral egyeztetni fogjuk a TISZA Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozását a néppárti frakcióhoz”, írta Magyar Péter szerda délután a Facebook-oldalán.

A Tisza Párt alelnöke szerint képviselőik belépését az Európai Néppárt elsöprő többsége támogatja, „az egyetlen kivétel talán a Fidesz-KDNP képviselője”, Hölvényi György, aki Magyar Péter állítása szerint „jó fideszes propagandista módjára valótlanságokkal traktálja a néppárti kollégáit”.

Mint hétfőn megírtuk, a felvétel nem automatikus, de Manfred Weber néppárti elnök azt üzente Magyar Péteréknek: az ajtó nyitva áll, és az EP mandátumszámlálója már eleve a néppártiakhoz számolja a Tiszát. A Telex információi szerint a néppárti csoport már június 18-án megtartaná a saját alakuló ülését tartana.

Azz Európai Néppárt a Telex kérdésére közölte: a szabályaikat követve először majd a frakció elnöksége vizsgálja meg a kérelmet „ugyanabból az országból azokkal az EP-képviselőkkel, akik már a Néppárt tagjai”. Ezután a frakció tagjai szavaznak arról, hogy elfogadják vagy elutasítják-e a kérelmet, ami a leadott szavazatok többségével mehet át.Source link

You may also like

Leave a Comment