Meghalt Françoise Hardy, a 60-as évek ikonikus francia énekesnője

by admin2024. június 12. – 09:44

Bozsó Ágnes

80 éves korában meghalt Françoise Hardy, a 60-as évek egyik legismertebb francia énekese.

Halálhírét fia, Thomas Dutronc jelentette be kedd este az Instagramon. Az idős énekesnő egy ideje gégerákkal küzdött a Le Parisien szerint. A lap szerint Hardy pár évvel ezelőtt egy esés következtében olyan állapotba került, hogy azt hitték, meghal. Ebből végül felépült, de nem olyan régen rákkal diagnosztizálták. 2023-ban már arról beszélt a lapnak, hogy nagyon kellemetlenek számára a sugárkezelések, és nem bánna, ha hamar meghalna.

Hardy egy még fiatalkorú leányanya és egy házas férfi viszonyából született, és nagyon fiatalon lett a 60-as években népszerű „yéyé” irányzat egyik meghatározó énekesnője. A stílus meghatározó zenésze volt Serge Gainsbourg is. A yéyé-dalok általában a fiatalabb nemzedékről szóló szerelmes számok voltak, amelyeket a Beat-korszak inspirált.

Hardy az évek során 28 albumot, és számtalan slágert adott ki. A két legismertebb száma a „Tous les garçons et les filles” és a „Comment te dire adieu”.

Hardy januárban töltötte be a 80. életévét. Akkor azt mondta a Le Parisiennek, hogy nem fél a haláltól, sőt, szeretné mihamarabb megtapasztalni, csak egy baja van vele.

„Mindenekelőtt arra a mérhetetlen fájdalomra gondolok, hogy elhagyom a fiamat, és hogy fájdalmat okozok neki. De szívesebben halnék meg, minthogy ezeket az elviselhetetlen, hosszú ideig tartó állapotokat átéljem. Egyébként is mindig ott motoszkál a fejemben a gondolat, hogy valami csak van utána…” – mondta.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment