Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát tegnap Horvátországban

by admin


Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, egy ismeretlen férfi felgyújtotta magát kedden reggel a Szent Márk téren, nem messze a kormányépülettől. 

A zágrábi Irgalmas Nővérek Klinikai Kórház közleménye szerint a férfit negyedfokú égési sérülésekkel szállították a traumatológiai és égési osztályra, 

az orvosok erőfeszítései ellenére azonban még aznap késő este meghalt.

Egy férfi felgyújtotta magát Zágrábban.
Egy férfi felgyújtotta magát Zágrábban.
Fotó: Damjan Tadić / CROPIX

Az 57 éves horvát állampolgár kedden reggel fél tízkor a kormányépület közelében először gyúlékony anyagot öntött magára, majd felgyújtotta a ruháját.

A rendőrök még a mentők kiérkezése előtt eloltották a lángokat. Nem sokkal később a helyszínen megjelent Andrej Plenkovic horvát kormányfő és néhány miniszter is, akik éppen kormányülést tartottak az épületben.

Egy férfi felgyújtotta magát Zágrábban.
Egy férfi felgyújtotta magát Zágrábban.
Fotó: Damjan Tadić / CROPIX

A miniszterelnök később sajtótájékoztatóján részvétét fejezte ki a férfi családjának.

A hatóságok közlése szerint az öngyilkos férfi tettének indítéka továbbra is ismeretlen, de vélhetően nem politikai jellegű volt.

Felgyújtotta magát egy férfi Pozsony belvárosában is. A huszonéves fiatalember ezután még bebotorkált a közeli bevásárlóközpontba, majd ott összeesett.

Egy Valcsa megyei férfi felgyújtotta magát egy iskola közelében Romániában is. Amikor a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, a férfit már beborították a lángok és semmit nem tudtak tenni a megmentéséért.

Egészen megdöbbentő jelenetek zajlottak le a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, ahol Sztefanosz Cicipasz és Diego Schwartzman meccsét meg kellett szakítani, mert egy pályára berohanó demonstráló férfi tüzet okozott és felgyújtotta a karját is.

A vallásszabadság megsértése elleni tiltakozásként elégette magát egy ellenzéki buddhista Vietnámban. 

Egyelőre ismeretlen okból felgyújtotta magát egy férfi a Fehér Háznál is Washingtonban. A döbbenetes pillanatot kamerák is megörökítették.

 Source link

You may also like

Leave a Comment