Kinevezték, esküt tett, mégsem miniszter Hankó Balázs

by adminKedden letette miniszteri esküjét Hankó Balázs, az új kultúráért és innovációért felelős miniszter, aki Csák Jánost váltja a poszton. Már átvette kinevezését is Sulyok Tamás államfőtől a Sándor-palotában, ám mégsem miniszter még.

A Magyar Közlönyben megjelent a köztársasági elnök határozata, amely szerint hétfői lemondása ellenére Csák János csak a hónap végén távozik a tárca éléről. Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Sulyok Tamás megállapította, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter megbízatása június 30-ai hatállyal szűnik meg. Aznap szűnik meg Hankó Balázs államtitkári megbízatása. Az új miniszter tegnap átvett kinevezése csak július 1-jei hatállyal lesz érvényes.

Hankó Balázs felel tehát még pár hétig a felsőoktatásért, a szakképzésért, a felnőttképzésért és az innovációért. A Világgazdaság úgy tudja, pozícióját Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár veheti majd át.

A HVG számolta össze, hogy a Magyar Közlönyben egyszerre 29 olyan rendeletet tettek közzé korábbi jogszabályok módosításáról, amelyeket a hamarosan távozó Csák János jegyez.

Source link

You may also like

Leave a Comment