Index – Kultúr – A hétvégén rendezik meg a Balaton Pikniket Tihanyban

by admin


Mint a szervezők az Indexhez eljuttatott közleményben írták, „napközben a város ismert és rejtett kincseit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket.  Tihanyi Piac Placcon a kora délutáni órákban a Virtuózok klasszikus zenei koncertje biztosítja a jó hangulatot, esténként pedig az elektronikus zenéjé a főszerep” .

A berlini Jan Blomqvist és a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadója, WORAKLS mellett a hazai előadók közül többek között DEVA, Metha, ajsa luna, Sobek & MULYA, Justrice és Chriss Ronson is színpadra lép. 

– fogalmaztak. 

„Fantasztikus hangja mellett Jan Blomqvist minimal-tematikájú szettjeinek legnagyobb erőssége a sokszínűség: zenéi egyszerre melankolikusak és euforikusak, hűvösen távolságtartók, ugyanakkor szívet melengetően poposak. A klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző francia dj, WORAKLS két legismertebb dala a Salzburg és a Porto. Szettjeiben a lágyabb techno jól megfér a filmzeneszerű dallamokkal és az eklektikus ütemekkel” – írták. 

Hozzátették: „A hazai előadók közül pénteken Souveq, Infragandhi, ajsa luna, Sobek & MULYA, Justrice és Secret Factory, szombaton Galactic Jackson, Lenny Lenoks, Vojnits Alíz X Monkeyneck, DEVA, Chriss Ronson, Metha, Robert Makai & Dubecticut táncoltatja meg a Tihanyi Placc közönségét” . 

Napközben vezetett túrák keretében lehet felfedezni a környéket, és mivel már virágzik a levendula, ezen a hétvégén elindul a Balaton-felvidéki Nemzeti Park „Szedd magad”  akciója is.

A fő helyszínen, a Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művész piac várja a piknikezőket, akik Balaton környéki termelők kiváló minőségű élelmiszereiből, kézműves termékek, régiségek, művészeti alkotások közül is válogathatnak, miközben a Virtuózok tehetségeit és délutáni dj szetteket is meghallgathatnak. Repertoárjuk a klasszikus kompozíciókon keresztül, a tangó szenvedélyes ritmusain át a barokktól a kortárs éráig terjed.

Azok, akik nem szeretnének lemaradni a foci EB mérkőzéseiről óriás kivetítőn követhetik a meccseket, többek között a szombat délután Magyarország-Svájc találkozót.

A Staropramen Gasztro Udvarban pedig a Balaton legjobb éttermei közül az EPL Bisztró, a Kistücsök, a Rolling Chef, a Bistro Sparhelt és a John’s Pub Creative Kitchen menüit lehet végigkóstolni. A Balaton Piknik idején a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető az esemény – közölték a szervezők.

További információk aBalaton Piknik oldalán érhetőek el.