Index – Belföld – Súlyos sérülést szenvedett egy idős nő, akit elütöttek, majd magára hagyták

by admin


A vádirat szerint a vádlott tavaly nyáron egy Kalocsa környéki településen lévő útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a jobbról érkező, idős női kerékpáros részére, aki emiatt az autónak ütközött és elesett.

A balesetet követően a vádlott az autójával megállt, ám miután a biciklis felállt, a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült idős nő részére. A baleset következtében a nő maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség szerint a baleset azért következett be, mert az autós megszegte a KRESZ azon előírását, amely szerint az útkereszteződésben a járművel elsőbbséget kell adni minden jobbról érkező jármű részére.

Az ügyészség a férfit a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és ezért vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A linken található videófelvételen a baleset előzményei és az látható, hogy a vádlott helyszínről elhajt.