Index – Belföld – Hét és fél év börtönre ítélték a gyermekét Soroksáron túszul ejtő egyiptomi férfit

by admin


A Fővárosi Törvényszék az MTI-vel azt közölte: a bíróság a vádlottat a személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek.

A férfit a hét és fél év börtönbüntetés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozástól, amelynek részeként gyermekekkel kerülne kapcsolatba. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Mint írták,  a férfi – aki nem tudott belenyugodni abba, hogy volt élettársának új párkapcsolata van –  2022. augusztus 23-án a nő soroksári házához ment, ahol kiskorú gyermekükre a nagyapja vigyázott.

Kicsalta őket az ingatlanból, majd a kislányt megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját.

A vádlott egy bozótvágóval és egy harci késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyereket és az élettársát, majd magával is végez; mindezt videóban közvetítette a közösségi oldalán. Végül a rendőrség erőszak alkalmazásával jutott be a házba és ártalmatlanította a férfit.

A bíróság a terhelt bűnösségét az általa a közösségi médiában élőben közzétett videó, a tanúvallomások, a szakértői vélemények és a rendőri jelentés alapján állapította meg. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, figyelembe véve azt is, hogy a vádlott még az ítélethirdetéskor is megfenyegette a tanúkat – áll a közleményben.