Index – Belföld – Ennyi őshonos magyar fajtájú kutya él Magyarországon

by admin


A szakma a kilenc magyar kutyafajtát tenyésztők felelősségének tartja a tiszta genetikai állomány megőrzését. A magyar fajtájú kutyák létszámát csak tippelni tudják a teljes állatállományon belül. A törzskönyvezett kutyákat tekintve ismertek az arányok, 11 százalékukat teszik ki a magyar fajták képviselői.

Az Állatorvostudományi Egyetem által publikált felmérés szerint minden harmadik háztartásban él egy vagy több kutya. Úgy becsülik, hogy háztartásonként átlagosan két ebet tarthatnak a kutyatartó magyarok.

Szintén csak becsülhető a törzskönyvezett kutyák aránya is, ezt a szakemberek a teljes állatállomány mintegy 15-18 százalékára saccolják. Arról, hogy mennyi őshonos magyar fajtájú kutya él hazánkban, azenkutyam.hu oldalán olvashat bővebben. 

Társkiadványunk, Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia 3 helyszínnel, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal vár minden érdeklődőt és kutyatartót szeptember 7-én. Látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás, szakmai előadások – mindez egy hatalmas városligeti fesztivál keretében. Ha érdekli a rendezvény, ide kattintva megtekintheti a programot.