Index – Belföld – Egy budapesti patikatulajdonos felnőtt filmes ismerősének készített illegális potencianövelőket

by admin


2023 őszén rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Transzatlanti Műveleti Osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján egy gyógyszerhamisítási ügyben. Az NVSZ nyomozóinak ugyanis látókörébe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki információik szerint házilag állított elő Magyarországon forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére – írja a police.hu.

A különböző nyomozati cselekményeket az NVSZ és a KR NNI nyomozói szoros együttműködésben hajtották végre. Kiderült, hogy a gyógyszerésznek több olyan visszatérő vevője van, akiknek a különböző gyógyászati készítményeket vény nélkül és emelt áron értékesíti. Ezeket a termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

Ezen felül egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, olyan potencianövelő szereket készített, amiknek forgalmazását hazánkban megtiltották. Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez.

A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. Az elkövetők elfogására összehangolt akciót szerveztek a nyomozók, ügyészek és a szakhatóság bevonásával. Június 5-én hajnalban 11 helyszínen zajlottak elfogások és kutatások. Négy férfit és két nőt fogtak el: a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt. Lakásaikban és a gyógyszertárban kutatást hajtottak végre a rendőrök, és számos bizonyítékot lefoglaltak.

A kilenc fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.