Index – Belföld – Bódis Kriszta bojkottálja az ATV-t

by admin


Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt hétfőn.

A műsorvezető, Rónai Egon rögtön a műsor elején egy dokumentumot adott át a Tisza Párt alelnökének, melyben a csatorna összegyűjtötte, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor hívták meg őt vendégként. Magyar Péter végül egy heves szóváltás után felállt, és kisétált a stúdióból.

A történtekre azóta sokan reagáltak, most Bódis Kriszta is, aki a Facebook felületén írta meg, hogy ezentúl bojkottálja a csatornát.

Nem kapott túl sok nyilvánosságot eddig sem az írói, sem a civil munkám egyik televízióban sem az elmúlt 14 év alatt, egyik csatornát se érdekelte a Van Helyed, a filmjeim vagy a könyveim, díjak ide vagy oda, csak néha lettem meghívva érdekes színfoltnak a Civil a pályán-ba is, de Magyar Péter ATV-s esete után arra az álláspontra jutottam, hogy bojkottálom az ATV-t

– olvasható a bejegyzésében.

Hozzátette, hogy tudja, sokan hiányolni fogják a „szerény próbálkozásait” a Civil a pályánban, de majd „találkoznak máshol”.

Reagált az ATV

„Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban” – közölte szerkesztőségünkkel az ATV.

Mint írták, az ATV SMS-ekkel, e-mailekkel tudja cáfolni Magyar Péter kijelentéseit, akit folyamatosan meghívtak a televízió szerkesztői különböző műsorokba. A hétfői szereplése előtt egy héttel ugyanígy az Egyenes beszéd vendége volt, előtte egy héttel pedig a Heti Naplónak adott 40 perces interjút, és a nézők kérdéseire is válaszolhatott.

Hozzátették, hogy összesen hat élő adásban szerepelt a kampányidőszak alatt. Emellett a Híradó napi szinten beszámolt Magyar Péter országjárásáról, és az atv.hu is szemlézte az összes interjúját, amit a csatornának adott. Az ATV e-mailes megkereséseire nem reagált, az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők vitájára nem fogadta el a meghívást – áll a közleményben.

Magyar Péter is megszólalt

A Tisza Párt alelnöke nem sokkal az interjú adásba kerülése után reagált a történtekre. Magyar Péter a Facebook-oldalán azt írta, „a múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter”. 

Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a Hit Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között erről, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes SMS megvan a telefonomban

– írta a politikus.

„Szégyellje magát mind a Fidesz házi televíziója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több mint 1 340 000 szavazó tegnapi döntésével” – tette hozzá.

„Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hír TV is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek” – zárta sorait Magyar Péter.

További fejlemények

Az ügy ezzel nem ért véget, ugyanis hétfőn késő este Magyar egy posztot tett közzé a Facebook-oldalán, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. Hétfőn késő este, illetve kedden több reakció is érkezett a történtekre.

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke például úgy nyilatkozott, Magyar Péter törvénysértést követett el, Tényi István volt fideszes politikus pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzés miatt. 

Hit Gyülekezete kedd délután közösségi oldalán reagált Magyar Péter hétfői bejegyzésére.

Mindenekelőtt gratulálunk Magyar Péter alelnök úrnak és a Tisztelet és Szabadság Pártnak a vasárnapi választáson elért eredményhez. 1,3 millió ember szavazatát megszerezni nem kis teljesítmény, egyúttal óriási felelősség. A következő napokra alelnök úrnak jó pihenést, regenerálódást kívánunk, reméljük, a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihoz méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát. 

– írták.