Forgalomból kivont potencianövelőt állított elő a patikatulajdonos, felnőtt filmes ismerőse továbbadta a színészeinek

by admin2024. június 12. – 08:38

Halász Nikolett

Elfogtak egy budapesti patikatulajdonost, aki otthonában állított elő forgalomból kivont potencianövelőt és illegálisan kereskedett gyógyszerekkel, aztán ezeket felnőtt filmes producer ismerősének adta tovább – írja a Police.hu. Az ügynek összesen 9 gyanúsítottja van.

A Készenléti Rendőrség alosztálya még tavaly ősszel rendelt el nyomozást gyógyszerhamisítási ügyben. A 60 éves gyógyszerész házilag állított elő forgalomból kivont potencianövelő szert és a saját patikájában vényköteles gyógyszereket árult felárral azoknak, akiknek nem volt receptje.

A 60 éves patikatulajdonos egy felnőttfilmek gyártásával foglalkozó 39 éves ismerősének olyan potencianövelő készítményeket állított elő, amelyek forgalmazását Magyarországon már betiltották. A producer ezeket a termékeket tovább értékesítette a filmjeiben szereplő színészeknek.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. A két női gyógyszerész asszisztens főnökük utasítására végezte a szabálytalan gyógyszerkiadásokat, bár ebből hasznuk nem származott, csak az üzletvezetőnek.

Az elkövetőket összehangolt akcióban sikerült elfogni június 5-én hajnalban 11 különböző helyszínen. Négy férfit és két nőt fogtak el: a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt. Lakásaikban és a gyógyszertárban bizonyítékokat, több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is lefoglaltak. Így összesen több mint 100 millió forintos vagyont foglaltak le.

A kilenc fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment