Ez náci tempó! – Deutsch Tamás üzent Magyar Péternek

by adminA MÚOSZ kormánypárti ellenlábasa, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) felháborítónak tartja, hogy politikusok a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal, sajtótermékekkel találják szembe magukat. A Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében az MNMSZ egyebek mellett azt is írta, hisz a sajtószabadság sérthetetlenségében, visszautasítja, hogy véleménye miatt valakinek a magánéletét, vallási hovatartozását bárki felemlegesse. A szövetség szolidáris az ATV „megfenyegett” újságíróival.

Szerdán a Magyar Nemzet a Tisza Párt vezérének ámokfutásáról cikkezik, illetve Magyar Péterről Hisztérika címmel külön vezércikket is közöl, olyan magánéleti részletekkel, amelyek kiteregését éppen az MNMSZ tart felháborítanak. A szerző a Tisza Pártot szektának nevezi.

Magyar Péter és az ATV konfliktusa vezető téma lett a Hír TV Napi aktuális című műsorában is. A fideszes Deutsch Tamás azt mondta, a Tisza Párt alelnökének nincs helye a közéletben, csak a gyűlölet és a bántalmazás hangnemében tud megszólalni. „Ez náci tempó!” – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a stúdióban arról, ha vallási alapon listáznak.

A stúdióban megszólaltatták a Hit Gyülekezete által alapított Szent Pál Akadémia Teológiai Tanszékének főiskolai docenseként Hack Pétert is. A büntetőjogász egyértelművé tette, Magyar Péternek csak általánosságban lehetett volna hivatkozni a kötődésre a Hit Gyülekezethez, a vallási adat, olyan különleges adat, ami nem állhatna rendelkezésére.

Magyar Péter egyébként közölte: újra kisétálna az ATV-stúdióból, de ahogy mint minden egyház, a Hit Gyülekezete is számíthat támogatására. Vélhetően Iványi Gáborra utalva hozzátette, a Tisza Párt soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt. Magyar Péter egyébként mindenkitől elnézést kért, akit megbántott hétfői posztjával.

Source link

You may also like

Leave a Comment