Érdemes körbenézni: töretlenül épül, szépül az ország

by adminA minap adták át a Kalocsát és Paksot összekötő, Tomori Pál egykori kalocsai érsekről, hadvezérről elnevezett új Duna-hidat, valamint a hozzá kapcsolódó 512-es főút új szakaszát. A Magyar Nemzet összeállítása szerint a korábbi negyven-ötven percről hozzávetőlegesen tizenöt percre csökken a Kalocsa és Paks közötti menetidő, Kalocsától pedig nagyjából negyven perc alatt lehet eljutni az M6-os autópályáig. Orbán Viktor kormányfő az átadáson elmondta azt is, hogy a híd összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része.

A kormány feltett szándéka, hogy a Zalaegerszeg–Székesfehérvár–Kecskemét–Debrecen tengelyvonaltól délre minél több beruházást, ipari vállalkozást, vagyis gazdasági erőt telepítsenek, ehhez pedig utakra és hidakra van szükség.

Nemrég egy páratlan turisztikai látványosság is megnyílt Sátoraljaújhelyen. A Nemzeti Összetartozás Napján adták át a hétszáz méter hosszú Nemzeti Összetartozás Hídját. A függőhíd egyik szakaszán rácsok helyett üveglapokon keresztül, nyolcvan méter magasból lehet lenézni a híd alatt futó Május-patakra és a környező dombokra. Szintén a turizmus erősíti a Szolnokon megépült Várkapu Történelmi Látogatóközpont. Az egykori erődben interaktív várkiállítás, a Damjanich parkban tematikus játszótér várja a látogatókat. A fővárosban megújult a Budavári Palotanegyed, miközben a Városliget épületeit a világ legjobbjának választották a fenntarthatóság, az esztétikai és látogatói élmény szempontjából. Építészeti Oscar-díjat kapott a Néprajzi Múzeum Szingapúrban, míg a nemzetközi ingatlanfejlesztői versenyen a Magyar Zene Házát is díjazták. 

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a világ két legjobb középülete a Városligetben van.

Az Aktív települések program keretében pedig eddig 122 bringapark létesült többek között Miskolcon, Komlón és Zircen, míg további 18-at idén fognak megépíteni.

Jelentős eredményeket lehet felmutatni a Magyar Falu Programban is: a többi között hatszáz orvosi rendelő épült és újult meg, mintegy kétezer település kapott orvosi eszközöket, miközben sorra épültek az orvosi szolgálati lakások. A program segítségével a minap készült el a leányfalui gyermekorvosi rendelő felújítása.

Érdemes megemlíteni az Egészséges Budapest Programot is, amely a főváros mellett az agglomerációban élő betegek minőségibb ellátását is segíti új diagnosztikai eszközökkel. Kórházak, rendelőintézetek megújítását is támogatta a kormány a programban az elmúlt években. Az összes ér- és billentyűbetegség, valamint szívhiba kezelését teszi lehetővé egyetlen műtő, amely szintén kormányzati támogatással valósult meg a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben. Pécsett pedig új sürgősségi betegellátó osztályt adtak át, ahol korszerű műtőblokkok, modern diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs készülékek segítik a betegek gyógyítását.Source link

You may also like

Leave a Comment