Egy ötéves kislány mentette meg a súlyosan beteg anyja életét

by adminA 35 éves Leisha Daviest 2023 októberében műtötték meg bélcsavarodás miatt. Később, január 18-án már reggel nagyon rosszul érezte magát, majd este elájult a hálószobájuk padlóján. A férje dolgozott, így nem volt otthon. 

A nőt az 5 éves lánya, Poppy Davies találta meg, aki reggel úgy próbálta meg felkelteni az anyját, hogy felhúzott minden redőnyt, elhúzta a függönyöket és felkapcsolta a lámpákat. 

Mivel ez nem vált be, a kislány még az előző nap felvett hercegnő ruhában elment a közel iskolájába, hol segítséget kért két tanárától. 

Azt mondta nekik, hogy az anyja a földön fekszik és nem kel fel. A tanárok átmentek a családhoz, majd egyből hívták a mentőket. Ezek után felöltöztették a kislányt és visszavitték az iskolába, hogy biztonságban legyen. 

Leishának szepszise lett, az eset után hetekig kómában volt. Amikor magához tért, szinte semmire sem emlékezett. A BBC-nek elmondta, hogy csak sírt, amikor újra látta a kislányát és csak azt akarta mondani neki, hogy mekkorát nőtt, valamint úgy érezte, hogy nagyon sok mindenről lemaradt, amíg kómában volt. 

A nő ezek után még heteket töltött kórházban, és fennállt annak is a veszélye, hogy lábfejét amputálni kell, de ez végül nem volt szükséges. 

Reméli, hogy az esete felhívja a figyelmet a szepszis tüneteire és veszélyeire, valamint ráébreszti a szülőket arra, hogy beszéljenek a gyerekeikkel arról, mit tegyenek ha baj van. 

Ahogy korábban megírtuk, sokkal többen halnak meg szepszisben, mint azt korábban gondolták. Egy kutatás szeritn 2017-ben világszerte 49 millióan kaptak vérmérgezést, ebből 11 millióan nem élték túl a betegséget. 

Vérmérgezésben meghalt egy kétéves kislány, miután egy fiatal orvos hazaküldte őt a szüleivel egy chelmsfordi kórházból. A gyereket április 7-én szállították az intézménybe lázzal, bőrkiütéssel.

Tavaly év végén a Szajol labdarúgócsapatának futballistája, Németh Tamás szörnyű pillanatokat élt át, tulajdonképpen szembenézett a halállal. A 34 éves focistának begyulladt a bölcsességfoga, majd vérmérgezést kapott, és több mint három napig feküdt mesterséges altatásban.

 Source link

You may also like

Leave a Comment