Dániában betiltottak egy csípős levest, mert túl csípős

by adminA dán élelmiszer-felügyelet kivonta az országban a kereskedelmi forgalomból a koreai Samyang cég több instant tésztás levesét, és a fogyasztók számára is kiadtak egy figyelmeztetést, hogy vigyék vissza a boltba, ha ilyet vásároltak.

Az indok: a csípős leves túl csípős.

A dán hatóságok úgy ítélték meg, hogy a Samyang Buldak csirkés levese, illetve annak dupla és tripla csípős változata az egészségre káros mennyiségű kapszaicint tartalmaz (ez az anyag adja a paprika csípősségét), és a fogyasztásuk mérgezéses tünetekhez vezethet. A koreai cég nyilatkozata szerint teljesen értetlenül áll a tiltás előtt, a termékeiket ugyanis világszerte forgalmazzák, és még sehol nem ütköztek ilyen akadályba. És valóban: egy gyors Google-keresés tanúsága szerint Magyarországon is sok online és hagyományos boltban kapható még a legütősebb változat, a Buldak 3x Spicy & Hot Chicken is.

Egyébként valószínűleg tényleg elég csípős, a Youtube-on egy csomó videó van, amiken az emberek megkóstolják, és utána nem túl őszinte a mosolyuk:Source link

You may also like

Leave a Comment