Belejöttek a japánok a Fudzsi elzárásába

by admin


Újabb fejezet kezdődött Japánban a turisták és a helyiek közötti kötélhúzásban, mely a mesebeli látványt nyújtó Fudzsi hegy miatt kezdődött. Ahogy azt az Origo április végén megírta, a japán hatóságok a helytelenül viselkedő külföldi turisták tömegei miatt lezártak egy, a Fudzsi hegyre nyíló népszerű fotózási helyszínt. Fudzsikavagucsiko városában ugyanis van egy pont, ahonnan különösen remek képeket lehet készíteni a hegyről. Az utca ezen szakaszát minden nap ellepték a hangoskodó és szemetelő turisták, amit a lakosok egy idő után meguntak, és egy közeli boltnál fémháló felhúzásával akadályozták meg, hogy a turisták  a közelben hangoskodjanak.

Fuji
A Lawson-bolt környékét ellepték a turisták, hogy fotókat készítsenek, háttéreben a Fudzsival
Fotó: BBC

Ám a turisták áradata miatt felhúzott fal nem sokáig szolgálta a nem hivatalos fotópont nyugalmát. A kisbolt előtt felállított paraván takarófóliáját ugyanis megrongálták a vendégek: rengeteg lyukat fúrtak rajta, feltehetően azért, hogy el tudják készíteni a hőn áhított saját fotójukat a Fudzsiról. A város vezetése azt ígérte, kijavítják a rongálásokat, egyúttal új, ellenállóbb megoldás bevezetésen gondolkodnak el a lakosok és kisbolt nyugalma érdekében.

Miközben a kisbolt környékén egyre komolyabbra fordul a helyzet, a turisták felfedeztek maguknak egy másik helyszínt  is a Fudzsi fotózására

Ez pedig a Sizuoka prefektúrában, Fudzsiban található Álomhíd nevű felüljáró, ahonnan szintén nagyon látványos képeket lehet készíteni a hegyről.

Most a híd környékén élők panaszkodnak, hogy a külföldi látogatók elárasztják a környéket, felelőtlenül viselkednek, annak ellenére, hogy a közelben jelentős autós forgalom halad át. Ráadásul a híd a neve ellenére egy pofonegyszerű, funkcionális, betonból készült átjáró a várost átszelő folyó fölött, melyet betonfal választ el az úttól.

A város turisztikai ügyekért felelős képviselője elmondta, hogy a turisták újabban az út közelében készítenek fényképeket és videókat, oly módon téve azt, hogy közben veszélyeztetik magukat és a forgalmat is. Az autóval érkezők nem foglalkoznak a parkolási szabályokkal sem.Source link

You may also like

Leave a Comment