Szoboszlai Dominik: Vagyunk annyira rafináltak, hogy sok magyar jusson be a stadionba

by admin


A magyar válogatott Eb-főpróbája az eredményt tekintve remekül sikerült, hiszen Marco Rossi együttese Debrecenben 3-0-ra legyőzte Izraelt. A meccs során azonban aggodalomra adott okot, hogy Szoboszlai Dominiket a második félidőben kényszerűségből le kellett cserélni. A Liverpool sztárja a mérkőzés után elmondta, hogy a torna rajtjára rendben lesz, és hozzátette, az a legfontosabb, hogy a csapatból mindenki más is egészséges legyen szombatra, a Svájc elleni csoportmeccsre. Szoboszlai kedden a helyszínen nyilatkozott a sajtó munkatársainak, 4 nappal a svájciak elleni meccs előtt.

„Most még nem izgulok, de kíváncsi vagyok, szombaton hogyan fogom érezni magam, de még kihasználom a lehetőséget és nem izgulok. Addig mennék, ameddig csak lehet, ki kell használnunk minden olyan dolgot, amiben csak jók vagyunk. Nincs vesztenivalónk, ha olyan elánnal és hozzállással megyünk bele, akkor tudunk olyat csinálni, ami tényleg nagyszerű lesz. Elfoglaltuk a szállást, kisgyerekek fogadtak minket, nemsokára lesz az első edzésünk, de még semmi különleges nem történt. 

Szerencsére rendben vagyok, voltam méréseken, megnéztük a lábamat, minden rendben van” –

 mondta a csapatkapitány, hogy milyen állapotban várja a közelgő tornát.

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, Szoboszlai Dominik felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Szoboszlai Dominik az Izrael elleni meccsen kisebb sérülést szenvedett
Fotó: Ladóczki Balázs – Origo

„Az előző kihagyott Eb nagy löketet adott nekem is, mentálisan nem voltam a topon, mert egy otthoni Eb-t kellett kihagynom. Ráadaásul egy olyan csoportban voltunk, amiben öröm lehetett játszani olyan játékosok ellen. De ez mentálisan nagy lökést adott nekem. Nem gondolkoztam a Premier League-en, milyen lehet ott játszani. Kevés szünet, sok meccs, eléggé húzós volt az első évem. Elfogadom ezt, de a következő szezonom még jobb kell, hogy legyen. Nem nagyon viselt meg az, hogy az utolsó pár meccsen kevesebb játéklehetőséget kaptam. 

Próbáltam pozitívan látni a dolgokat, még akkor is, ha inkább játszottam volna a Liverpoolban” –

 értékelte első liverpooli szezonját Szoboszlai, majd a válogatott szurkolóiról is beszélt.

„Természetesen segít minket mindig, ha a szurkolóink ott állnak mögöttünk. 

Nem tudom, hogy van a matek azon felül, hogy mennyien lehetnek ott a stadionban, de vannak annyira rafkósak az emberek, hogy bejussanak. 

Ha olyat tudnánk csinálni, mint Franciaországban, az szenzációs lenne, láttuk, mennyien voltak az emberek az utcákon. Ez sokat segít. ‘Mennyi pénzt fizetnél azért, hogy egy felejthetetlen Eb-t játssz?’ – szokta mondani a szövetségi kapitány. Ezt természetesen most teljesítménnyel kell megoldanunk, nem pénzzel” – tette hozzá Szoboszlai.Source link

You may also like

Leave a Comment