Szenzáció: Szoboszlai Dominik és Cristiano Ronaldo lesznek a foci-Eb legjobb játékosai

by admin


A magyar labdarúgó-válogatott már megérkezett Németországba és elfoglalta szálláshelyét a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben. Marco Rossi együttese szombaton kezdi meg Eb-szereplését Svájc ellen Kölnben, jövő hét szerdán következik a házigazda németek elleni mérkőzés Stuttgartban, ahol jövő vasárnap a skótokkal csap össze a nemzeti együttes. A Szerencsejáték Zrt. reprezentatív, online gyors paneles kutatást végzett a magyar szurkolók körében, ennek alapján elmondható, hogy a foci-Eb eseményeit a felnőtt magyarok mintegy fele, 46 százaléka kíséri majd figyelemmel.

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Szoboszlai Dominikék meccsei rengeteg embert érdekelnek
Fotó: Ladóczki Balázs – Origo

Cristiano Ronaldo és Szoboszlai Dominik lehetnek az Eb legjobbjai

A válaszadók hatvan százaléka szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportkörből, akik pedig így gondolják, relatív többségben, 29 százalékban arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut Marco Rossi együttese – számolt be róla a Magyar Nemzet. A megkérdezettek szerint Szoboszlai Dominik lesz a magyar csapat leggólerősebb játékosa, mellette Sallai Rolandtól és Varga Barnabástól várják a gólokat a drukkerek.

A felmérés szerint a válaszadók ötöde vélekedik úgy, hogy Spanyolország az Európa-bajnokság első számú esélyese, utánuk a házigazda Németország következik, a harmadik legesélyesebbnek pedig Franciaországot nevezték meg. Érdekesség, hogy a torna legjobb játékosa kategóriában két futballista neve hangzott el a legtöbbször. 

A megkérdezettek 28 százaléka szerint a portugálok ötszörös aranylabdása, a 39 éves Cristiano Ronaldo lesz az Eb legjobbja, 26 százaléluk pedig a magyarok csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot látja a legesélyesebbnek erre.

A felmérés szerint a gólkirályi címre leginkább Ronaldo esélyes (44 százalék), őt a Real Madrid friss sztárigazolása, a francia Kylian Mbappé követi (27 százalék).

Kapcsolódó cikkekSource link

You may also like

Leave a Comment