Szajki Bálint, a 24.hu fotóriportere kapta a Hemző Károly-díjat

by admin


Az idei Hemző-díjra a jelölő kurátorok tíz kiváló fiatal tehetséget, köztük a 24.hu két fotóriportét ajánlották. Hárs Kata, Kerekes Emőke, Kocsány Kornél, Pályi Zsófia, Sopronyi Gyula, dr. Szabó Lajos, Szigeti Tamás és a tavalyi nyertes, Melegh Noémi Napsugár mutatták be az általuk támogatott fiatal fotográfusokat: lapunk munkatársait, Szajki Bálintot és Varga Jennifert, valamint Ács Mártont, Erdős Dénest, Ladjánszki Mátét, Mohos Zsófiát, Nagy Krisztiánt, Palágyi Barbarát, Szász-Bányász Annát és Tóth Hunort.

A győztes Szajki Bálintot méltató indoklás szerint a győztes fiatal kora ellenére a fotó számos műfajában alkot egyaránt kimagaslóan. A témáiban igazán elmélyül, láthatólag a magáénak érzi választott projektjeit, így a néző nemcsak igényes dokumentarista anyagként tekinthet Szajki sorozataira, hanem nagyon is személyes élményt szerez a képein keresztül. Érzékeny és fontos társadalmi témákat mutat be a fotóival. Az öregkori élet nehézségeit és szépségeit, az állatokhoz való szelíd és empatikus viszonyulást vagy akár a szükség teremtette életközösségek titkait feltárva. A sorozatokat alkotó fotói önmagukban is megállják a helyüket, mívesek és értékesek.

Válogatásunkat a nyertes portfólióból készítettük.Galéria

Szajki Bálint / 24,hu

Az ünnepélyes díjátadón a Capa Központban a győztes, valamint a finalisták munkáit Bácsi Róbert László, Bánkuti András és Korniss Péter méltatta.

A tavalyi nyertes, Melegh Noémi Napsugár jutalomkiállítása, az Így láthatsz meg engemet a díjátadás után a 8F Galériában nyílt meg és egész nyáron át látható.

Source link

You may also like

Leave a Comment