Sokkot kap, ha meglátja, mi kandikált ki a béka szájából

by adminA felvételen egy kék levelibéka (Litoria caerulea) látható, amint éppen egy aprócska kígyót készül lenyelni. A csúszómászó próbál szabadulni a halálos csapdából, ám próbálkozása hiábavaló, hamarosan a béka gyomrában végzi.

A kék levelibéka nagyjából 12 centiméter hosszúra nőhet meg. Az áldozat valószínűleg egy fiatal ausztrál vízisikló (Tropidonophis mairii). A kék levelibéka Új-Guinea és Észak-Ausztrália trópusi esőerdeiben és szárazabb területein honos, és bármilyen hihetetlen, meglehetősen szelíd természetű, így kedvelt terráriumi állat.

Az IFL Science cikke szerint e kétéltű (melynek fő táplálékát természetesen az ízeltlábúak jelentik) képes az egereket és más békákat is elfogyasztani, azt azonban még nem dokumentálta senki, hogy a kígyó is szerepel az étlapján. Éppen ezért sokan megkérdőjelezik a fénykép hitelességét, többen úgy gondolják, csak egy ügyes képmanipulációról lehet szó.

Békák, amelyek kígyókat esznek

Annyi biztos, hogy léteznek kígyóra vadászó békafajok: ezek egyik legismertebb képviselője az ökörbéka (Lithobates catesbeianus). Ez a kétéltű a legagresszívebb békafajok közé tartozik, gyakorlatilag mindent elfogyaszt, ami mozog, legyen szó rovarokról, más kétéltűekről, vagy kisebb madarakról. Bár nem ez a jellemző, egyes videók szerint még kígyókat is zsákmányolhatnak.

 Source link

You may also like

Leave a Comment