Összecsapott David Beckham és Mark Wahlberg

by admin


A korábbi futballsztár David Beckham vállalata azért perelte be a testépítéssel is foglalkozó Mark Wahlberg amerikai színész résztulajdonában álló céget, mert állítása szerint az nem teljesítette szerződésük rá eső részét. A Beckham érdekeltségébe tartozó DB Ventures 10 millió dollárt (kb. 3,6 milliárd forint) követelt Wahlberg F45 nevű fitneszcégétől. A vállalat igényét bíróságon kívánta volna érvényesíteni, a 2023-ban benyújtott keresetet más bíróság illetékességébe utalták, így a tárgyalótermi csatározás csak 2025-ben indult volna el. 

david beckham mark wahlberg
Beckham cége 10 millió dollárt követelt Wahlberg fitneszcégétől, de úgy sikerült a tárgyalások előtt megállapodniuk
Fotó: Getty images

Erre azonban feltehetően nem kerül sor, mert a Foxbusiness beszámolója szerint a feleknek sikerült megállapodást kötniük a vitás kérdésekben, így a DB Ventures visszavonja a keresetet.

Az ügy hátterében az áll, hogy Beckham cége 2020-ban öt évre szóló szerződést kötött az F45-tel, amiben Beckham vállalta, hogy a márka nagykövete lesz. Beckham-től ez a feladatkör nem áll távol: ahogy az Origo megírta, nemrég az Aliexpress nevű kínai online piactérrel kötött hasonló tartalmú megállapodást a korábbi világklasszis labdarúgó. Beckham cége eredetileg azért citálta bíróságra az amerikai színész vállalatát, mert az nem fizette ki a megállapodásuk szerinti díjat Beckham közösségi médiás tartalmaiért, melyekkel az F45-öt reklámozta.

A két sztár cégei között kötött szerződés értelmében az 50. születésnapjára készülő Beckham évi 1,5 millió dollárt, továbbá részvénypakettet kapott volna az F45-től annak 2021-es tőzsdére lépése után hat, majd tizenkét hónappal.

A DB Ventures szerint az F45 nyolc hónappal a megállapodás szerinti határidő után sem adta át a részvénycsomagját a vállalatnak. Beadványukban erről azt írták, hogy eközben a csomag értéke 9,3 millió dollárral csökkent.

Ezért Beckham az egyéb felmerült költségeivel együtt összesen 10,7 millió dollár megítélését kérte beadványában.

 Ezzel egyidejűleg Instagram oldaláról eltávolította a korábban az F45-ről kihelyezett tartalmakat.

Az F45 válaszában azzal érvelt, hogy a DB Ventures félreértelmezte a közöttük fennálló szerződést, ebből kifolyólag arra hivatkozó követelése nem is lehet jogos. Az akkor eljáró bíró azonban elutasította az F45 indítványát arról, hogy utasítsa el Beckham-ék beadványát, egyúttal más bíróság illetékességbe utalta az ügyet.



Source link

You may also like

Leave a Comment