Maszkos, kapucnis férfiak támadták meg egy radikális baloldali szervezet eseményét Józsefvárosban

by admin



2024. június 11. – 18:32

Bicsérdi-Fülöp Ádám

Öt-hat kapucnis, feketébe öltözött férfi támadta meg hétfőn a Fáklya radikális baloldali szervezet workshopját és vetítését a józsefvárosi Kesztyűgyár közösségi házban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete azt írta a Mércének, hogy a közösségi házba berontó csoport tagjai berendezési tárgyakat rongáltak meg és egy férfit bántalmaztak, aki könnyű sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.

A Fáklya tagjai a nemrég átalakult Forradalmi Kommunista Internacionálé kongresszusát követték élőben a Kesztyűgyárban. A szervezet keddi bejegyzésében azt írta, hogy a támadók maszkot viseltek, és a rongálás mellett az egyik tagjukat ököllel arcon ütötték, egy másik résztvevőt pedig „ a nyakánál fogva áthajították az előzetesen berendezett székeken.”

A Fáklya beszámolója alapján a segítségükre érkező férfit a földre vitték és ott verték tovább, őt kórházba kellett szállítani. Az elkövetők még a rendőrök érkezése előtt elmenkültek a helyszínről.

Az esetről a józsefvárosi önkormányzat is közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy a kórházba szállított sérült mellett 2 főt helyben elláttak a mentősök.

A Mérce szerint egy antifasiszta Facebook-oldal később kiszúrta, hogy a támadásra a „Nacionalista Zóna 3.0” nevű Telegram csatornán jelent meg uszító jellegű felhívás még korábban. A bejegyzést azóta eltávolították.

A Fáklya az International Marxist Tendency magyarországi tagszervezeteként alakult meg 2023-ban. A szervezet 2024 június 10-én a Forradalmi Kommunista Internacionálé nevet vette fel, a magyar tagszervezet tagjai az ezt bejelentő kongresszust akarták megnézni a Kesztyűgyárban.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!



Source link

You may also like

Leave a Comment