Közepesen szerepeltek a Megafonban tanult politikusok a választásokon

by admin



2024. június 11. – 13:41

Közepesen szerepeltek a Megafonban tanult politikusok a választásokon

Szavaztszámlálás egy budapesti szavazókörben – Fotó: Mónus Márton / Telex

Nagy Nikoletta

Majdnem hetven fideszes és független önkormányzati jelölt vett részt a Megafon kormánypárti influenszerképző tréningjein, inkább kevesebb, mint több sikerrel, írja a Lakmusz. Ez a 68 ember a Fidesz-KDNP színeiben vagy független jelöltként indult a június 9-i önkormányzati választásokon.

A megafonos közösségi média tréningen kiképzett jelöltnek kevesebb mint fele, összesen 30 szerzett tisztséget, közülük is inkább azok szerepeltek jobban, akik már korábban is politikusok voltak, és úgy iratkoztak be a képzésre. A Lakmusz 18 olyan jelöltet talált, akik már az előző ciklusban is politikai tisztséget viseltek, elvégezték a Megafon képzését, majd az idei választásokon újra felhatalmazást kaptak.

A tanfolyamon részt vett, regnáló politikusok közül csak egyetlen jelöltnek, a váci Pető Csillának nem sikerült újráznia.

Az új belépők közül 12-nek sikerült tisztséget kapni, köztük van 3 olyan ember is, aki a Fidelitasból érkezett a Megafon képzésére, majd a tréning elvégzését követően indult a választáson. Nem szerepeltek jól azok sem, akik a Megafon képzését követően civil foglalkozásuk mellett vállalták volna magukra a politikai tisztséget. A portál szerint a létavértesi és csehi gazdálkodók, a békéscsabai mentálhigiéniás szakember, a Homo Sapiens zenekar zenésze, az ózdi önkormányzat sofőrje és a dunaújvárosi vasmű dolgozója se tudta elérni a célját a választásokon.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!



Source link

You may also like

Leave a Comment